Helsinki rendezi a világbajnokságot

Nairobi. Csak öt forduló után dőlt el az IAAF tanácsának szavazásán, hogy Helsinki rendezi a 2005-ös szabadtéri világbajnokságot. Budapest az utolsó körig versenyben volt a finn fővárossal és Berlinnel.
Az első fordulóban Moszkva, a másodikban a titkos favoritnak tartott Róma, a harmadikban Brüsszel esett ki.

Nairobi. Csak öt forduló után dőlt el az IAAF tanácsának szavazásán, hogy Helsinki rendezi a 2005-ös szabadtéri világbajnokságot. Budapest az utolsó körig versenyben volt a finn fővárossal és Berlinnel.

Az első fordulóban Moszkva, a másodikban a titkos favoritnak tartott Róma, a harmadikban Brüsszel esett ki. A végső körben Helsinkire 15, Berlinre 7, Budapestre 5 tanácstag szavazott.

– Helsinki, Berlin és Budapest között kétszer egymás után 9-9-9-es holtverseny alakult ki, csak a harmadik nekifutásra szerezte meg a finn főváros a szavazatok többségét - mondta Héder Barna, a MASZ elnöke. – Nem tudom megmagyarázni, mi történt a végső körben, itt már nüanszok döntöttek. Nagyon csalódott vagyok, mert több tanácstag szerint a miénk volt a legerősebb pályázat. Az biztos, hogy Helsinki jó házigazdája lesz a vb-nek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?