Hazard hosszabbított

<p>A Chelsea hosszabbított sztárjával, az Aston Villa kirúgta az edzőjét, dél-amerikai szakember irányítja a görögöket, Gibraltár pedig FIFA-tag akar lenni.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A futballvilág híreiből szemezgettünk.

Hazard: öt és fél év

Eden Hazard hosszú távra, öt és fél évre kötelezte el magát a Chelsea labdarúgócsapatához. „Nagyon boldog vagyok, hogy aláírhattam az új megállapodást. Mindig próbálok örömet szerezni a szurkolóknak a játékommal, és jó tudni, hogy értékelik a munkámat” – mondta a 24 éves belga támadó, aki a Daily Mail értesülése szerint heti 200 ezer, összesen pedig 57 millió fontot keres majd a londoniaknál.

Hazardot az előző idényben a klub legjobb játékosának választották, bár José Mourinho vezetőedző egyszer azt mondta róla, nem csapatember. A portugál tréner ugyanakkor az egyik legnagyobb támadó tehetségnek nevezte Hazardot, aki fantasztikus fejlődésen ment keresztül, és szerinte a világ legjobbja lehet.

Az 53-szoros válogatott futballista 2012-ben a Lille-től 32 millió fontért igazolt a Chelsea-hez, melynek színeiben azóta 147 mérkőzésen 43-szor talált a kapuba. A mostani szezonban elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy a kékek hét ponttal vezetik az angol bajnokságot, veretlenül a nyolcaddöntőbe jutottak a Bajnokok Ligájában és döntősök a Ligakupában, ugyanis 36 meccsen 13-szor volt eredményes.

Menesztették Lambertet

Menesztették posztjáról Paul Lambertet, az angol bajnokságban szereplő Aston Villa vezetőedzőjét. A trénernek azután köszönték meg a munkát, hogy a gárda kedden 2:0-s vereséget szenvedett a Hull City vendégeként.

Lambert remekül kezdte az idényt a Villával, a szezon elején aratott négy győzelemnek köszönhetően szeptember 17-én négyéves szerződést kötött a klubbal. Azóta azonban 21 mérkőzéséből csak kettőt nyert meg a klub, és dobogós helyről a kiesőjelöltek közé csúszott vissza, a 18. helyen áll, legutóbbi tíz mérkőzésén nyeretlen maradt, ráadásul ezek közül hetet elveszített.

A Leicester City elleni vasárnapi FA-kupa-mérkőzésre Scott Marshall pályaedző és Andy Marshall kapusedző készíti fel a csapatot.

Mágus a görögöknél

Az uruguayi Sergio Markarián lett a magyarokkal azonos Európa-bajnoki selejtezőcsoportban szereplő görög válogatott új szövetségi kapitánya.

A Görög Labdarúgó-szövetség decemberig szóló szerződést kötött a 70 éves szakemberrel, a kontraktust pedig 2016 júliusáig meghosszabbítják, ha az együttes kiharcolja az Európa-bajnoki szereplést.

A dél-amerikai tréner a novemberben távozó Claudio Ranierit követi a kispadon. Az olasz mestert a feröeriektől hazai pályán elszenvedett kínos, 1:0-s vereség után menesztették.

Markarián – akit Mágusnak (El Mago) becéznek – folyékonyan beszél görögül, több évet edzősködött már az országban. Legutóbb a perui válogatottat irányította.

Az F-csoportban jelenleg harmadik magyar válogatott éppen a sereghajtó görögökkel játssza következő Eb-selejtezőjét, amelyre március 29-én kerül sor Budapesten.

Gibraltár fellebbez

Gibraltár nem fogadja el a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség korábbi döntését és a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordult elutasított FIFA-tagsági kérelme miatt.

A 28 ezer lakosú, brit fennhatóság alatt álló városállam ügyét májusban, egy héttel a FIFA-kongresszus előtt tárgyalja majd a CAS. Ha a beadványt Gibraltár szempontjából kedvezően és gyorsan bírálja el a testület, akkor a FIFA május 29-én felvehetné tagjai közé, és a világbajnoki selejtező júliusi sorsolásán már érdekelt lenhetne. A FIFA tavaly szeptemberben azzal az indoklással utasította el a tagfelvételi kérelmet, hogy a terület nem független.

Gibraltár – melynek hovatartozásáról hosszú ideje vitázik Nagy-Britannia és Spanyolország – 2013 májusában vált az UEFA hivatalos tagjává, így a tavaly szeptemberben kezdődött Eb-selejtezősorozatban már szerepel, csoportjában jelenleg utolsó. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?