Hazai győzelem a helyi derbin

<p>Szenc. Több mint nyolcszáz szurkoló úgy döntött, hogy lemond a vb-selejtezőkről, a fotel kényelméről, és kilátogat a Senec–Šamorín (2:0) II. ligás labdarúgó-mérkőzésre. Mert bizony a vérmes szenci és somorjai futballdrukkerek választásra kényszerültek, hogy kedvenc klubjukat vagy kedvenc válogatottjukat nézik-e meg.</p>

ÚJ SZÓ-TUDÓSÍTÁS

Aki a két szomszéd város helyi rangadóját választotta, egy közepes iramú összecsapást, egy szenvedő vendégcsapatot és egy rendkívül magabiztos hazai győzelmet láthatott.

A találkozó még csak el sem kezdődött, s mindkét csapatnak ugyanazzal a problémával kellett megküzdenie, az ideiglenes csapatkapitány kiválasztásával. A szenciek vezére, Peter Polgár ugyanis a nagymihályiak ellen bezsebelt piros lapja után négy mérkőzésre szóló eltiltást kapott, a somorjai Vladimír Pončák pedig sérülés miatt nem lehetett ott a pályán.

„Egy jó csapat nem engedheti meg magának, hogy háromszor egymás után vereséget szenvedjen, ezt a játékosaimnak is elmondtam a mérkőzés előtt” – nyilatkozta Marián Tibenský, az SFM edzője arra utalva, hogy az előző két találkozón nem szereztek pontot. A hazaiaktól már valóban elvárható volt a jó teljesítmény, vagy legalábbis a győzelem. A játék terén most sem sziporkáztak a szenciek, de legalább ki tudták használni, hogy a vendégek nagyon rossz napot fogtak ki. A hiányosságokat Tibenský sem hagyta szó nélkül: „Beleestünk a szokásos hibánkba, a középpályán könnyelműen labdákat veszítettünk, ráadásul kellett volna lőnünk egy harmadik gólt is, a helyzetek megvoltak hozzá.”

A mérkőzés irama nem volt egetrengető, sokat hibáztak a csapatok, és meglehetősen kevés helyzetet dolgoztak ki. A hazaiaknak jót tett Ujčík gyors gólja a nyolcadik percben, a győzelmük nem igazán forgott veszélyben, Orolín találata már csak megpecsételte az ŠTK sorsát. Apropó, Orolín. Ő az, aki szinte minden mérkőzésen kiemelkedik a mezőnyből, ez most sem volt másképp. Remek formáját igazolja az is, hogy bár nem befejező csatár, öt találattal mégis a bajnokság góllövőlistájának második helyén áll.

A somorjaiak nagyon gyengén futballoztak. Az egész mérkőzés alatt csak háromszor lőttek kapura. Ötlettelen támadásaikat a szenci védők még Polgár nélkül is könnyen hatástalanították, Sidibének pedig egy szem csatárként alapvető labdakezelési gondjai voltak. Libor Fašiang, a vendégek edzője sem próbálta védeni csapatát, ő is tisztában volt a teljesítménnyel: „Saját hibáink miatt szenvedtünk vereséget, a fegyelemmel óriási gondok voltak, Pončák játéka pedig nagyon hiányzott. Főleg a második gólnál kellett volna jobban figyelnünk, tudtuk, hogy Orolín mennyire veszélyes, mégis szabad teret adtunk neki. ”

A hármas sípszó után hallható volt, hogy a hazai játékosok szívéről mekkora kő zuhant le. Ők is nyomás alatt játszottak, a két egymást követő kudarc után már nagyon akarták ezt a sikert. Az öltőzőből kihallatszó ünnepléstől zengett a folyosó, régen hallottunk már ilyet. Denis Marton, az SFM újdonsült elnöke tréfásan meg is jegyezte: „Miért ünnepelünk ennyire? Még nincs vége a bajnokságnak.” (hp)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?