Havlát mesterhármasa

New York. A Nashville és a San Jose idegenben nyert az NHL hétfői játéknapján, míg a hazai csapatok presztízsét a Dallas óvta meg. A forduló rangadóján, a két, toronymagasan legjobb mérleggel rendelkező csapat összecsapásán ugyanis a texasiak legyőzték a listavezető Ottawát.

Martin Havlát, az Ottawa cseh csatára három gólt ütött a Dallas elleni rangadónTASR/AP-felvételNew York. A Nashville és a San Jose idegenben nyert az NHL hétfői játéknapján, míg a hazai csapatok presztízsét a Dallas óvta meg. A forduló rangadóján, a két, toronymagasan legjobb mérleggel rendelkező csapat összecsapásán ugyanis a texasiak legyőzték a listavezető Ottawát.

A szezon két legjobb együttesének mérkőzése bővelkedett az izgalmakban és a fordulatokban. Az Ottawa már 2:0-ra is vezetett, amikor a második harmad közepén a Dallas előbb száz másodperc alatt egyenlített Morrow és Modano góljaival, majd (Havlát újabb kanadai vezetést jelentő lökete után) az utolsó húsz percet, simán, 3:0-ra hozva a mérkőzést is megnyerte 5:3-ra. A vendég Szenátoroknál minden találat a cseh Martin Havlát nevéhez fűződött, aki pályafutása harmadik mesterhármasát érte el. Sőt, a Dallas új arénáját is ő avatta fel, ráadásul a Starsnak utoljára már tavaly január 5-én Corey Stillman (St. Louis Blues) ütött mesterhármast.

„Igazán izgalmas mérkőzést és remek játékot láthatott a közönség” – nyilatkozta Morrow, s bizony a statisztika alátámasztotta mindezt: a találkozón negyvennyolc kapura lövésből nyolc gól született. Arra már több mint egy éve (2002. január 20.) nem akadt példa, hogy az Ottawa úgy kapjon ki, hogy két harmad után még nála az előny. A két együttes legközelebb február 27-én, a kanadai fővárosban csap össze egymással.

EREDMÉNYEK: Buffalo Sabres–Nashville Predators 1:5 (0:3, 0:1, 1:1), gólütők: Gratton, illetve Hall, Jacsmenyev, Murray, York, Legwand.

Dallas Stars–Ottawa Senators 5:3 (0:1, 2:2, 3:0), gólütők: Morrow, Modano 2, Young, Guerin, illetve Havlát 3.

Los Angeles Kings–San Jose Sharks 0:3 (0:2, 0:1, 0:0), gólótők: Nolan, Marchment, Bradley.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?