Hátát mutatta az ünnepelt

<p>Dunaszerdahely. Az óév végén egymást követték a futóversenyek a Csallóközben. Karácsonykor Kisudvarnokban, majd Nagymegyeren, szilveszterkor pedig Dunaszerdahelyen randevúztak, rótták a köröket a futók és a kocogók.</p>

ÚJ SZÓ-TUDÓSÍTÁS

A lekösző esztendő utolsó óráiban Dunaszerdahelyen a Csallóközi Marathon Club Žitný ostrov szervezésében zajlott a Szilveszteri Futás újabb felvonása, melyen százhatvanegy résztvevő neve került a rajtlistára. A városi szabadidőparkban gyülekező sportolók között volt a dunaszerdahelyi birkózók edzője, Gaál Attila, aki egyik csemetéjét, Andrást is magával hozta. „Remek a hangulat, sok az ismerős. Már itt letudhatjuk az újévi jókívánságokat, s a délelőtti átmozgató kocogás után este a táncparketten szárnyalhatunk”– vélekedett a verseny jótékony hatásáról a tréner.

Tolószéken száguldozott

Tolószéken versenyzett, második lett korosztályában egy kilométeren a dunaszerdahelyi Bohuslav Mičlo, aki a városi rendőrök számlájára írta, hogy nem került a dobogó legfelső fokára. „Verseny közben gyorshajtásért akartak megbírságolni, ezért visszavettem a tempóból” – tréfálkozott a hatvanöt esztendős testi fogyatékos résztvevő.

A sikeres dél-szlovákiai futó, Magyar Imre védence, a bogyai Végh Attila Márió egy éve kezdett el versenyszerűen atletizálni. Hogy jó úton halad, azt a három kilométeren produkált sikere is igazolja. Másfél perccel utasította maga mögé legnagyobb ellenfelét, Wimmer Gábort. „Érsekújvári színekben 2012-ben az országos bajnokságon az idősebb diákok között két ötödik helyet szereztem 1500 méteren (síkfutásban és akadályfutásban – a szerző megj.). Egyéni edzésterv szerint készülök, szerdánként Komáromban találkozom a trénerrel, akit máris felhívok, hogy tájékoztassam győzelmemről” – nyilatkozta a célba futást követően a Dunaszerdahelyi Sportgimnázium elsőéves növendéke. Utána a sportgimi pedagógusát, Lelkes Józsefet buzdította, aki a leghosszabb távon rótta a köröket.

Példakép lehet

„Igyekeztem jó példát mutatni. Néhány jelenlegi és egykori tanítványom buzdítása közepette átfutottam az új évbe. Szerintem a sportolás szilveszterkor is a legjobb, leghasznosabb időtöltés” – vélekedett a fiatalos kinézetű pedagógus, aki ősszel ünnepelte hatvanadik születésnapját. „A csallóközi megmérettetések legnagyobb pozitívumának azt tartom, hogy temérdek gyerek, fiatal jött el az óév végi versenyekre, többen közülük a szüleiket is megmozgatták. Sopánkodunk, hogy nem sportol a fiatalság, ugyanakkor keveset teszünk azért, hogy jobbra forduljon a helyzet. A nagymegyeri és a dunaszerdahelyi verseny szervezői megmutatták, hogy miként lehet mozgásba hozni az oly sokat szapult, elkényelmesedett gyerkőcöket, a tinédzsereket” – tapintott rá a lényegre az alistáli László Árpád, aki hetvenkét évesen is képes megbirkózni a félmaratonnal.

Óév végi sikerhalmozók

Az öt kilométeres távon rajt-cél győzelmet produkált a szentpéteri Ancsin Marek, aki Horváth Etelkához, Alasztics Gyulához, Végh Attila Márióhoz és Méhes Vilmoshoz hasonlóan a nagymegyeri versenyen is elsőként ért célba. „Lépésről lépésre javítjuk a rendezés színvonalát, igyekszünk minél jobb feltételeket biztosítani a versenyzők számára. Tavaly még a sportcsarnokon kívül rekedtünk, idén az előcsarnokba is bejutottunk. Reméljük, jövőre már az öltözőket is igénybe vehetjük. Okulva a tapasztalatokból kiszűrjük a mostani hiányosságokat” – értékelt Vajas Roland főszervező. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?