Hatalmas mezőny az ötvenedik felvonáson

István napján a futás ünnepe volt Losoncon. A nógrádi városban ötvenedszer rendezett karácsonyi versenyen 1184 ember húzott futócipőt.

István napján a futás ünnepe volt Losoncon. A nógrádi városban ötvenedszer rendezett karácsonyi versenyen 1184 ember húzott futócipőt. Pavol Baculík főszervezővel a jubileumi eseményre pillantottunk vissza.

A főszámban, vagyis húsz kilométeren a miskolci Tugyi Levente tette meg a leggyorsabban a város utcáin kijelölt öt kilométeres pályát, melyet négyszer futott le a mezőny. Szoros volt a befutó?

Tugyi több mint félperces előnnyel ért célba. Kiváló 1:06:23 órás idővel. Az időjárás is kedvezett, összesen mintegy háromezren futottak vagy látták a versenyzőket. Mindenki egészségesen célba ért. Rekordrészvétel született, meglátjuk, milyen lesz a visszhang, de annyi biztos, ha a jövőben több futók akarunk fogadni, máshova kell áthelyeznünk a versenyközpontot, a Timrava-színházban arra már nem lenne elég hely.

Hatalmas volt a mezőny, s ezen belül is kitűnt az 5 km-en indulók száma, az egyes kategóriákban összesen 655 futó ért célba. Azok közül is Peter Kováč a leghamarabb, tizenöt és fél perc alatt. Számoltak ennyi versenyzővel?

Valóban itt voltak a legtöbben, de nem mindannyian nyerni érkeztek, a legtöbben csak kocogni egyet, leadni a karácsonykor felszedett kilókból.

Ötvenkilenc páros vállalta a 2x10 km-es váltófutást. Ebben Tugyi Levente volt a legjobb társával, Eordögh Ákossal. Vagyis a miskolci futó aratott Losoncon…

Nagy dilemmában voltunk, hogy mi legyen, hagyjuk-e a sorrendet, vagy zárjuk ki Tugyiéket, mert egyikük két számban indult, mi pedig mindenkit csak egy versenyszámban akarunk kiértékelni. S mivel erre nem volt egyértelmű kitétel a versenykiírásban, így maradt a sorrend, de a jövőben az előzetes tájékoztatásban is egyértelművé kell tennünk ezt a szándékunkat.

Három kilométeren egy zólyomi lány ért leggyorsabban a célba, egyedül tíz percen belül…

Még a fiúkat is megelőzte az atlétalány, kiváló, 9:54 perces idővel. Először volt ez a versenyszám, több indulóra számítottunk. Volt száz apróság is a mezőnyben, nekik csak oklevelet és édességet tudtunk adni, mert a felnőttek elvitték az összes, előre elkészített érmet. Utórendeléssel pótoljuk ezt a tartozásunkat, és eljuttatjuk az érmeket a gyerekeknek.

Harminchatan voltak a nordix walking mezőnyében. Szép részvétel a bottal gyaloglók között…

Erős bázisa van a városban a természetjáró gyaloglóknak. Štefan Lieskovský irányításával tevékenykednek, és vesznek részt a karácsonyi futáson. A győztes, a Rokycanyból érkezett Jozef Šoltés már az eredményhirdetés előtt átvette a díjat, mert sietett az autóbuszra.

Milyen volt az 50. karácsonyi futóverseny?

Óriási mezőny gyűlt össze, értékes díjakért folyt a versengés, gazdag tombolával. Múltjához méltó volt az ötvenedik felvonás.

Versenytények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?