Hat század volt a különbség az első és a harmadik jégtáncospár között

ÖSSZEÁLLÍTÁSHat századon belül végzett az első három helyezett jégtánckettős a Szaitamában zajló világbajnokságon.

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Hat századon belül végzett az első három helyezett jégtánckettős a Szaitamában zajló világbajnokságon. Ilyen szoros eredményre még nem volt példa világversenyen a sportág történetében.

Eb-arany után vb-arany

Az elmúlt négy év két meghatározó párja, az amerikai Meryl Davis és Charlie White, valamint a kanadai Tessa Virtue és Scott Moir nem vett részt a világbajnokságon, így várható volt, hogy óriási lesz a csata az aranyért. Ilyen szoros eredményre azonban senki sem számított. Az első három helyezett már a rövidtánc után is másfél ponton belül állt, de a kűrben még kisebb lett közöttük a különbség.

Az arany végül – főként a rövidtáncban szerzett, utólag szinte óriásinak tűnő, félpontos előnyüknek köszönhetően – az olasz Anna Capellinié és Luca Lanotteé lett, ők a budapesti Európa-bajnokság után második nagy versenyüket nyerték meg. Kűrjükben a sevillai borbély történetét adták elő. „Nincsenek szavaink, sokkolva vagyunk. Rengeteg energiánkba került, hogy kizárjuk a tudatunkból a nyomást miután mi álltunk az élen a rövidtánc után” – nyilatkozta Capellini.

Örömkönnyek és csalódás

Mögöttük 0,02 ponttal a kanadai Kaitlyn Weaver és Andrew Poje zárt, akiknek ismét sikerült egy rendkívül emlékezetes kűrt alkotniuk: szenvedélyes tangójukra sokáig emlékezni fognak a rajongók. Kaitlyn szerepe szerint tánc közben végig komoly volt, de a kűr végén egyszerre nevetett és sírt a boldogságtól.

A kanadai duó egyáltalán nem volt csalódott, hogy „csak” második lett – ez az első érmük a világbajnokságokon. „Ez az ezüst aranyat ér” – írta ki az egyik közösségi oldalra Weaver, aki úgy fogalmazott, a szaitamai második hely új ajtót nyitott számukra.

A francia Nathalie Pechalat és Fabian Bourzat számára viszont végérvényesen lezárult egy szakasz – a világbajnokság volt az utolsó versenyük. Nagyon vágytak egy aranyéremre, és a kiváló japán közönség előtt csodálatosan korcsolyázták el a kis herceg történetét. „Az edzőnk azt mondta, korcsolyázzunk szívből. Végre sikerült is, végre át tudtuk magunkat adni az érzelmeknek” – nyilatkozta Bourzat. Partnere azonban nem akarta leplezni csalódottságát: az éremosztást is megkönnyezte. Nem csoda, az aranyról 0,06, az ezüstről 0,04 ponttal maradt le.

Aszada diadala

A nők versenyét a hazai Mao Aszada nyerte, aki rövidprogramjában új világcsúcsot állított fel. Rahmanyinov zenéjére előadott kűrje most nem sikerült olyan tökéletesen, mint az olimpián, de a győzelemhez bőven elég volt, többek között azért is, mert az olasz Carolina Kostner több ugrást leszimplázott a szabadprogramjában. Kostner végül bronzérmes lett, az ezüstöt az orosz Julija Lipnyickaja kapta. Az újdonsült Európa-bajnok egyszer elesett a kűrjében, de a bírók az előadásmódját is nagyon magas pontokkal értékelték. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?