Harsányi kimaradt a szűkített keretből

Budapest.

Budapest. Harsányi Gergely, a Tatabánya tapasztalt jobb-szélsője nem került be a ma-gyar férfi-kézilabdaválogatott szűkített keretébe a január 12-én kezdődő horvátországi Európa-bajnokság előtt.

A 36 éves játékos 2004-ben és 2012-ben is tagja volt az olimpiai negyedik helyezett nemzeti csapatnak, és szerepelt 2009-ben a világbajnoki hatodik, idén januárban pedig a hetedik helyen végzett válogatottban is.

Az előző világverseny, a januári, franciaországi vb után Nagy László, Iváncsik Gergő, Iváncsik Tamás, Gulyás Péter és Zubai Szabolcs is lemondta a válogatottságot, Nagy Kornél nem kíván szerepelni a kontinenstornán, Faluvégi Rudolf és Győri Mátyás pedig sérült.

Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány szombaton nyilvánosságra hozott kerete 18 nevet tartalmaz, közülük 16-an léphetnek pályára az Európa-bajnokságon. A szűk keretet január 12-én kell megneveznie a svédországi edzőnek, aki ezt követően a csoportkörben, a középdöntőben és az elődöntők, helyosztók alkalmával is két-két alkalommal cserélhet.

A magyar válogatott kerete – kapusok: Borbély Ádám (Plock), Mikler Roland (Veszprém)

Jobbszélsők: Hornyák Péter (Balatonfüred), Országh Ádám (Dabas)

Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Veszprém), Balogh Zsolt (Szeged), Bartók Donát (Lemgo)

Irányítók: Császár Gábor (Schaffhausen), Juhász Ádám (Tatabánya), Lékai Máté (Veszprém)

Beállók: Bánhidi Bence (Szeged), Schuch Timuzsin (Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Tatabánya), Vilovski Uros (Székelyudvarhely)

Balátlövők: Bodó Richárd (Szeged), Jamali Iman, Ligetvári Patrik (mindkettő Veszprém)

Balszélső: Fekete Dávid (Budakalász) (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?