Három spanyol az elődöntőben

Párizs. Serena Williams nagy csatában legyőzte Jennifer Capriatit, s bejutott a fináléba. A férfiaknál az orosz Marat Szafin mellett három spanyol, Juan Carlos Ferrero, Alex Corretja és Albert Costa került az elődöntőbe.

Juan Carlos Ferrero négy játszmában legyőzte Andre AgassitReuters-felvételAz amerikai Serena Williams három szettben bizonyult jobbnak honfitársánál, az első helyen kiemelt Jennifer Capriatinál. Százharmincöt percig tartott az elő-döntő, az első játszmát Capriati nyerte 6:3-ra, ám ezután fordult a kocka. A 20 esztendős Serena harmadik alkalommal jutott Grand Slam-tornán a fináléba. A címvédő Capriati is példásan küzdött, ám végül alulmaradt riválisával szemben.

A Venus Williams–Fernandez találkozó lapzárta után ért véget.

Juan Carlos Ferrero 2 óra 40 perc alatt legyőzte Andre Agassit, s sorozatban harmadszor jutott a legjobb négy közé a Roland Garroson. A spanyol salakspecialista szerdán 6:3, 1:0-ás előnyt harcolt ki, de a szinte folyamatosan szakadó eső miatt félbeszakadt a rangadó. A csütörtöki folytatásban a tengerentúli világsztár egyenlített, ekkor örülhetett azonban utoljára. Az 56 perces 3. játszmában Ferrero 5:2-re elhúzott, s Agassi adogatása közben többször szettlabdához jutott. Az amerikai hárította ezeket, majd 5:5-nél beérte ellenfelét. A spanyol azonban pontosabb volt a hajrában, majd a 29 perces 4. játszmában 5:1-re vezetett. Ekkor néhány percre még feltámadt az 1999-es párizsi győztes, de a fordítás már nem sikerült.

Ferrero 2000-ben és tavaly is a későbbi győztes Gustavo Kuertentől kapott ki az elődöntőben, de a brazil idén már a 3. fordulóban kiesett. A 11. helyen kiemelt klasszis győzelme azt jelenti, hogy a legjobb négy közé 3 spanyol jutott, ez utoljára 1998-ban fordult elő. Akkor Alex Corretja, Felix Mantilla és Carlos Moyá volt érdekelt az előá-döntőben a francia Cédric Pioline mellett. A salakpályás Grand Slam-tornát akkor Moyá nyerte.

Corretja a kedden megkezdett mérkőzés folytatásában simán legyőzte Andrej Pavelt. A találkozó a spanyol játékos 7:6, 7:5, 4:5-ös vezetésénél sötétedés miatt félbeszakadt, majd egy nappal később a heves esőzés akadályozta meg a folytatást. Kihasználva a kényszerpihenőt, Pavel repülőre ült, s hazautazott feleségéhez a németországi Borgholzhausenbe, hogy jelen lehessen második gyermekük születésénél. A kisfiú szerda éjjel szerencsésen világra jött, így a 22. helyen kiemelt játékos visszatért a francia fővárosba – és kikapott. Corretja a fináléba jutásért honfitársával, Albert Costával találkozik.

A 2. helyen kiemelt orosz Marat Szafin 1 óra 43 perc alatt, rendkívül könnyen legyőzte a francia Sebastien Grosjeant, s három spanyol mellé negyedikként bekerült a férfi egyes elődöntőjébe. Az egyoldalú mérkőzést jól jellemzi, hogy a hazai szurkolók kedvence csak egy breaklabdához jutott, azt is elhibázta. A sokkal kevesebbet rontó (önhibák: 65:36, Grosjean „javára“) Szafin ötször nyerte el riválisa szerváját.

Nem sikerült a legjobb négy közé jutás a Mandula Petra, Patricia Wartusch kettősnek. A magyar, osztrák páros a negyeddöntőben óriási küzdelemben, három szettben vereséget szenvedett a 15. helyen kiemelt Fudzsivara, Szugijama duótól. A döntő játszmában 5:4-es japán vezetésnél Manduláéknak három lehetőségük is volt az egyenlítésre, de nem tudtak élni a kínálkozó alkalommal.

EREDMÉNYEK – Férfi egyes, negyeddöntő: Corretja (spanyol, 18.)–Pavel (román, 22.) 7:6, 7:5, 7:5; Ferrero (spanyol, 11.)–Agassi (amerikai, 4.) 6:3, 5:7, 7:5, 6:3; Szafin (orosz, 2.)–Grosjean (francia, 10.) 6:3, 6:2, 6:2.

Női egyes elődöntő: Serena Williams (amerikai, 3.)–Capriati (amerikai, 1.) 3:6, 7:6, 6:2.

Női páros, negyeddöntő: Fudzsivara, Szugijama (japán, 15.)-Mandula, Wartusch (magyar, osztrák) 6:0, 2:6, 6:4.

A mai elődöntők párosítása: Corretja–A. Costa, Szafin–Ferrero.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?