Három (athéni) olimpiai kvóta

Pozsony. Szlovákia sportlövői 2003-ban egyetlen olimpiai kvótát szereztek a 2004-es athéni játékokra: Matej Mészáros pozsonyi puskás révén. Közel álltak a hasonló sikerhez a futócéllövők, a pisztolyosok, trapban és skeetben sem voltak távol az ötkarikás hely megszerzésétől.

Pozsony. Szlovákia sportlövői 2003-ban egyetlen olimpiai kvótát szereztek a 2004-es athéni játékokra: Matej Mészáros pozsonyi puskás révén. Közel álltak a hasonló sikerhez a futócéllövők, a pisztolyosok, trapban és skeetben sem voltak távol az ötkarikás hely megszerzésétől. „Elégedett lehetek, mert újabb kvótánk van, Gönci és Stranovská tavalyi sikerével együtt tehát összesen három. Ugyanakkor többre volt esélyünk, ezért van némi hiányérzetem is. Öt-hét várt olimpiai induló helyett legfeljebb négy versenyzőt küldhetünk majd ki Athénba, ha a traplövő Štefečeková szabadkártyás kérelmét is elfogadja a nemzetközi szövetség” – mondta Miloslav Benca, a Szlovák Sportlövő Szövetség elnöke. A sportlövőknél nem szokás sorrendbe állítani a legjobbakat. Népes családjukból meghívnak tizet, a legeredményesebbeket. Két nagyágyú hiányzott a díjátadáson: Jozef Gönci, Göteborg idei légpuskás (60 lövés) Európa-bajnoka váratlan németországi tölténypróbája, Zuzana Štefečeková vb-bronzérmes (Nikózia) traplövő, kétszeres junior világcsúcstartó betegség miatt maradt távol. Nyolcan megjelentek az évzáró értékelésen. A Barteková testvérek idén is skeetben jeleskedtek: Lenka megnyerte a brünni Eb junior számát, Danka a nikóziai vb junior versenyének bronzérmét hozta haza. A futócéllövő Pelach fivérek közül Ľubomír a göteborgi légfegyveres Eb-n, Peter a pilzeni Eb-n 40 lövéses vegyes számában lett harmadik. Matej Mészáros puskást a kvótaszerzés, Jana Mezeiovát (trap) és Marián Kovačócyt (dupla trap) a brünni Eb-n a juniorok között szerzett bronzérme, Juraj Blahutát (trap) a nikóziai vb-ötödik helyezése (a juniorok mezőnyében) rangsorolta a sportág idei dicsőséglistájára. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?