Harmadik hely a házigazdáknak

Pöstyén. Szlovákia jégkorong-válogatottja 4:3-ra kikapott a Loto Kupa utolsó mérkőzésén, és csak a harmadik helyet szerezte meg. Kanada végzett a torna élén és a kupán kívül 25 000 svájci frankot is a tengerentúlra visznek a juharlevelesek.

Roman Kukumberg (fehér mezben) közeli lövését hárítja Andrew Verner, a kanadaiak kapusaTASR-felvételA torna történetében először fordult elő, hogy nem a szlovák együttes végzett az élen, korábban négy alkalommal győzött. A második helyen nagy meglepetésre Ausztria válogatottja végzett (15 000 svájci frankot inkasszált); Szlovákia 10 000, a negyedik Svájc 5000 svájci frankkal lett gazdagabb.

Szlovákia a Kanada elleni mecscsen rehabilitálni akarta magát a pénteki, Ausztriától elszenvedett csúfos vereség után. Győzni akart, eleinte jól is ment a játék, később azonban egyéni hibák következtében Kanada került fölénybe, és nem engedte ki kezéből a végső sikert.

SZLOVÁKIA–KANADA 3:4 (1:1, 1:3, 1:0). Gólütők: Harant (5.), Kukumberg (23., 50.), ill. Savoia (11.), Werenka (29., 30.), Toms (36.). Kiállítások 6:9, gól emberelőnyből 2:1. SZLOVÁKIA: Kučera–L. Čierny, Milo, Podhradský, Graňák, Tabaček, Ďurák, Harant, Starosta–M. Bartek, Vaic, Kapuš–P. Barinka, P. Pucher, Uram–Hudec, M. Hlinka, Pištek–Kováčik, Kukumberg, Fabuš. Telt ház, 3500 néző előtt jó iramú, gyors mérkőzést vívott egymással a két csapat. A vezetést Szlovákia szerezte meg, de csakhamar egyenlítettek a tengerentúliak, akik határozottságban, keménységben felülmúlták az eléggé megszeppent ellenfelüket. A második harmadban másodszor is vezetést szerzett a hazai együttes, sőt, növelhette volna előnyét, de a legjobb helyzeteket is kihagyta. Aztán a juharlevelesek 49 másodpercen belül nemcsak egyenlítettek, hanem előnybe is kerültek. Gyenge pontja volt a szlovák csapatnak az emberelőnyös játék, öt perc alatt sem tudtak gólt ütni, sőt, gólt kaptak. Az utolsó harmadban a kanadaiak nem nagyon igyekeztek támadni. Az egészpályás letámadást praktizálták, alig-alig engedték helyzetbe jutni ellenfelüket, de az mégis egy gólra megközelítette őket. Több gólra azonban nem futotta erejéből. A vendégek gond nélkül megőrizték egygólos előnyüket.

Az edzők mondták, František Hossa: „A mérkőzés megmutatta, mely játékosok képesek helytállni a nehéz meccseken. Vereségünkről egyéni hibák döntöttek, kevésbé koncentráltan játszottak a fiúk a kanadai gólhelyzeteknél.”

Mike McParland: „Az első harmadban szerencsénk volt, a másodikban emberhátrányos helyzetben kiválóan korongoztunk.”

Az utolsó nap másik mérkőzése: AUSZTRIA–SVÁJC 3:3 (0:2, 0:1, 3:0), Kalt, Setzinger, Viveiros, ill. Fischer, Wirz, Ziegler.

A torna végeredménye:

1. Kanada 3 2 1 0 9:5 5

2. Ausztria 3 1 1 1 8:10 3

3. Szlovákia 3 1 0 2 11:10 2

4. Svájc 3 0 2 1 6:9 2

A torna versenybizottsága szerint a posztonkénti legjobb játékosok a következők voltak – kapus: Andrew Verner (kanadai), hátvéd: Ladislav Čierny (szlovák), csatár: Adrian Wichser (svájci). (ie)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?