Hantuchová négy meccslabdát hárítva győzött

ÖSSZEÁLLÍTÁSNew York. Daniela Hantuchová bejutott a nyolcaddöntőbe az amerikai nyílt teniszbajnokságon, miután a harmadik fordulóban nagy harc után 3:6, 7:5, 7:6-ra legyőzte az izraeli Julia Glushkót. „Ez egyike lesz a felejthetetlen mérkőzéseimnek.

ÖSSZEÁLLÍTÁS

New York. Daniela Hantuchová bejutott a nyolcaddöntőbe az amerikai nyílt teniszbajnokságon, miután a harmadik fordulóban nagy harc után 3:6, 7:5, 7:6-ra legyőzte az izraeli Julia Glushkót. „Ez egyike lesz a felejthetetlen mérkőzéseimnek. Örülök, hogy azon a pályán született ez a győzelem, amelyen 2002-ben a belga Justine Henint is 7:6-ra vertem a harmadik játszmában. Elmondhatatlanul boldog vagyok, hogy minden egyes labdáért küzdeni tudtam, és hogy akkor sem adtam fel, amikor már elég rosszul állt a szénám” – mondta Hantuchová a közel háromórás mérkőzés után.

A poprádi születésű szlovák teniszező rögtön első adogatását elveszítette, s a ritmust egészen a második szett közepéig nem is találta: Glushko már 6:3, 5:2-re is vezetett ellene, de 23 éves, selejtezőből érkezett ellenfelének megremegett a keze, és a jóval tapasztaltabb, 30 éves Hantuchová fordítani tudott – úgy, hogy a harmadik szettben négy meccslabdát is hárított.

„A tapasztalat és a jobb kondíció döntött a javamra. Elképesztően magas volt a páratartalom, nagyon komoly fizikai megterhelést jelentett a meccs, amely kimenetele egy-két labdán múlt. Egyértelműen Glushko volt az eddigi legerősebb ellenfelem New Yorkban” – jegyezte meg Hantuchová, aki a negyeddöntőbe jutásért a US Open egy újabb felfedezettjével, a hetedik kiemelt Petra Kvitovát búcsúztató amerikai Alison Riske-kel találkozik. „Nagyon kellemetlen stílusban teniszezik. Legutóbb füves borításon találkoztam vele, és nagyon szoros meccset vívtunk. Rendkívül gyorsan és keményen játszik” – tette hozzá Hantuchová. (SITA, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?