Hantuchová: két vereség

Melbourne. Daniela Hantuchová is befejezte szereplését az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. A legutóbbi játéknapon – gyors egymásutánban – kétszer is kikapott: egyesben Venus Williamstől, párosban pedig a Mandula, Gagliardi magyar–svájci párostól.

Eltakart bánat. Hantuchová a vereség után pityeregČTK/AP-felvételA nap szenzációját Mandula Petra szolgáltatta, aki a svájci Emanuelle Gagliardi oldalán bekerült a legjobb négy közé, miután két játszmában legyőzték az 5. helyen kiemelt Daniela Hantuchová, Meghann Shaughnessy szlovák–amerikai duót. Az 1 óra 4 perces mérkőzésen Manduláék valamennyi breaklehetőségüket kihasználták: négyből négyszer vették el az ellenfél adogatását.

A magyarok közül Mandula Petra előtt utoljára Temesvári Andrea játszott elődöntőt párosban Grand Slam-tornán. „Brenda Schultz-cal 1990-ben bejutottunk a négy közé Melbourne-ben, de ott kikaptunk a Patty Fendick, Mary Joe Fernandez amerikai duótól – mondta az egykori csillag. – Mindig is javasoltam Petrának a párost, hiszen növeli az önbizalmat az egyesre, ráadásul ő jól röptézik. Remélem, hogy együtt maradnak Emanuelle Gagliardival, hiszen úgy tűnik, remekül megértik egymást.”

Manduláék az elődöntőben a 8. helyen kiemelt Conchita Martinez, Nágya Petrova spanyol– orosz kettőssel, vagy a másodikként rangsorolt Virginia Ruano-Pascual, Paola Suarez spanyol– argentin párossal találkoznak.

Egyesben Venus Williams és a szintén amerikai Andre Agassi könnyedén jutott be az AusOpen elődöntőjébe. Az idősebbik Williams-nővér 32 önhibája ellenére csak 7 játékot veszített a szlovák Daniela Hantuchová ellen. A 22 éves klasszis 87 százalékban nyerte meg a pontokat az első adogatása után, melyek közül az egyik 201 km/órás sebességgel csapódott ellenfele térfelére! Ekkora szerva 2001 óta nem „sült el” női mérkőzésen.

A 32 esztendős, szenzációs formában lévő André Agassi két óra alatt szinte lemosta Sebastien Grosjeant. A francia kitűnőség hiába ért el negyven nyerő ütést, még csak breaklabdához sem jutott a Melbourne-ben már háromszor diadalmaskodó riválisával szemben.

Másodikként, óriási meglepetésre Wayne Ferreira jutott a legjobb 4 közé a férfiaknál az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, miután két nagyon szoros és egy sima szettben legyőzte a 4. helyen kiemelt spanyol Juan-Carlos Ferrerót. A dél-afrikai játékos 11 év után került újra Grand Slam-torna elő-döntőjébe.

EREDMÉNYEK – női egyes, negyeddöntő: V. Williams (amerikai, 2. kiemelt)–Hantuchová (szlovák, 7.) 6:4, 6:3; Henin-Hardenne (belga, 5.)–Ruano Pascual (spanyol) 6:2, 6:2.

Férfi egyes: Agassi (amerikai, 2.) –Grosjean (francia, 12.) 6:3, 6:2, 6:2; Ferreira (dél-afrikai)–Ferrero (spanyol, 4.) 7:6, 7:6, 6:1.

Női páros, negyeddöntő: Mandula Petra, Emanuelle Gagliardi (magyar, svájci)–Daniela Hantuchová, Meghann Shaughnessy (szlovák, amerikai, 5.) 6:4, 6:2.

Junior lányok, egyes, 1. forduló: Németh–Welford (ausztrál) 6:1, 6:0; Czafiková (szlovák, 12.)– Errani (olasz) 6:4, 4:6, 6:2. (MTI, sr)

Graf visszatérhet a Roland Garroson

Melbourne. A németek egykori világelső teniszezőnője, Steffi Graf megígérte férjének, Andre Agassinak, hogy ha negyedszer is megnyeri a most zajló ausztrál nyílt bajnokságot, akkor az év második Grand Slam-tornáján, a Rolland Garroson együtt indulnak vegyes párosban. Márpedig az amerikai klasszisnak egyre nagyobb az esélye a végső győzelemre, hiszen már a legjobb négy közé jutott, ráadásul a játéka is nagyon magabiztosnak tűnt, még játszmát sem veszített. Graf 1999 augusztusában vonult vissza, majd 2001 októberében összeházasodott a jelenleg 2. helyen kiemelt párjával és még ugyanebben a hónapban megszületett első gyermekük, Jaden Gil. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?