Hamšík: „A győzelem apróságokon fog múlniˮ

hamsik

A szlovák labdarúgó-válogatott ma Írország ellen lép pályára labdarúgó-Eb-pótselejtezőn.

A koronavírus-járvány ezúttal is több, eredetileg nevezett játékos szereplését meghiúsította a szlovák oldalon: Pavel Hapal szövetségi kapitány nem számíthat Stanislav Lobotkára, a Napoli középpályására és Ľubomír Šatkára, a Lech Poznan védőjére. Mindkettejük klubjában koronavírus-fertőzöttet találtak az elmúlt napokban, így karanténba kellett vonulniuk. Lobotka azóta hiába produkált két negatív tesztet is, mégsem sikerült elintézni, hogy csatlakozzon a kerethez.

Jó hír azonban, hogy a szeptemberi mérkőzésekkel ellentétben ezúttal már a válogatott segítségére lehet a csapatkapitány Marek Hamšík, valamint a két amerikai légiós, Albert Rusnák és Ján Greguš

„Bízom benne, hogy a játékosok, akik meghívót kaptak a hiányzók helyére, minél jobb teljesítménnyel fognak előrukkolni. Száz százalékig biztos vagyok benne, hogy ez egy teljesen más mérkőzés lesz, mint a szeptemberi, csehek elleni találkozóˮ – mondta Hapal, aki szeptemberben, a csehek és az izraeliek elleni mérkőzés után elsősorban a játékosok fizikai felkészültségével volt elégedetlen. 

Az íreknél az egyik stábtag pozitív mintát produkált, ő a vele érintkezőkkel együtt karanténba vonult és nem utazott el Szlovákiába. Őket leszámítva a szlovákoknál és az íreknél is mindenki negatív mintát adott.

Nemcsak a koronavírus, hanem sérülések is nehezítik a szövetségi kapitányok dolgát. Pavel Hapal nem számíthat Martin Dúbravkára, mivel a Newcastle hálóőre több hete sérüléssel bajlódik. Rajta kívül a Sparta Praha védőpárosa, Dávid Hancko és Lukáš Štetina sem bevethető már hosszabb ideje. Az eredetileg nevezett Michal Ďuriš szintén sérülést szenvedett, helyére Pavol Šafranko, a sepsiszentgyörgyiek 25 éves támadója került be a keretbe.

Az írek szövetségi kapitánya, Stephen Kenny dolgát elsősorban a csapatkapitány Seamus Coleman kiesése nehezíti. Az Everton jobbhátvédje a Brighton elleni bajnoki mérkőzés második félidejében sérült meg.

„Felelősségteljesen állok hozzá a mérkőzéshez. Az idősebb játékosok közé tartozom, de nem vagyok megváltó – fogalmazott Marek Hamšík csapatkapitány a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón. – Kemény ellenfél vár ránk, amely ellen az elmúlt időszakban mindig kiegyenlített mérkőzéseket játszottunk. A győzelem így apróságokon fog múlni.ˮ

Nem véletlen, hogy Hamšík kiegyenlített mérkőzésekről beszél: az elmúlt 13 évben négyszer találkoztak a szlovákok az írekkel, és a csata mindegyik alkalommal döntetlennel zárult. 
A ma esti mérkőzés 20.45-kor kezdődik a francia Clément Turpin sípszavára, aki a kérdéses szituációkban a videóbíró segítségét is igénybe veheti.

A szlovák–ír párharc győztese november 12-én idegenben, a Bosznia-Hercegovina–Észak-Írország meccs győztesével mérkőzhet meg az Eb-részvételért. Ezen párharc győztese a jövő évi Európa-bajnokságon Spanyolországgal, Svédországgal és Lengyelországgal lesz egy csoportban.

Az írek elleni pótselejtező után októberben még további két Nemzetek Ligája-mérkőzés vár a szlovákokra: előbb október 11-én Skóciában lépnek pályára, majd három nappal később Izraelt fogadják Nagyszombatban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?