Hamburgert evett a Porto

Ismét elhasalt a Dinamo Kijev, az F csoportban nem kegyelmeztek ellenfeleiknek a britek, Juhász Roland pedig kis híján egyenlített az AC Milan ellen.

E csoport

Az egykor Európa-szerte rettegett Dinamo Kijevnek esélye sem volt a Lyon ellen (0:3). Az ukránok eddig átlagban négy gólt kaptak meccsenként, míg a Lyon kapott gól nélkül, százszázalékos mérleggel vezeti a csoportot. Az Olympique idegenbeli BL-mérlege imponáló: 12 meccsből 8 győzelem.

Hasonló zakót kapott a Steaua is a Real Madridtól (1:4). „Ez már egy olyan Real volt, amelynek tartása van” – értékelt Fabio Capello, akinek ez volt a 119. európai kupameccse edzőként. A bukaresti mérkőzésen két madridi is jubilált: Ruud van Nistelrooynak megszerezte 50. európai kupagólját, a csereként beálló (Gutit váltó) David Beckham pedig 100. alkalommal lépett pályára BL-mérkőzésen.

F csoport

Manchesterben Giggs és Gary Neville híján Wayne Rooney kapta a csapatkapitányi karszalagot az FC Köbenhavn ellen, de a „hentesképű” tini ezúttal sem tudta csillapítani góléhségét. Betalált viszont Scholes, O’Shea és a csereként beállt Richardson, így a Lyonhoz hasonlóan a United is három győzelemmel áll az élen.

A Celtic Glasgow–Benfica mérkőzés kulcsfigurája a 26 éves Kenny Miller volt, aki két gólt lőtt, a harmadikat pedig előkészítette. A Celtic közel áll ahhoz, hogy továbbjusson a csoportból – a Bajnokok Ligája története során először.

G csoport

Tizenhárom mérkőzés idén, egyetlen győzelem nélkül – a hamburgiak teljesítményére nehéz jelzőket találni. Pedig ellenfelük az a Porto volt, amely egyetlen gólt sem tudott összehozni az előző két BL-meccsen. Most négyet rúgtak a németeknek, amivel a Hamburger SV gyakorlatilag kiesett a BL-ből, s ha így folytatják Ljubojáék, akkor a Bundesligában is bentmaradási gondjaik lesznek.

Arséne Wengernek, az Arsenal edzőjének a talaj minőségével voltak gondjai Moszkvában, jóllehet a pálya mindkét fél számára egyforma. A játékvezetői mérce azonban már nem volt egyforma, a spanyol Mejuto Gonzáles ugyanis a 86. percben érvénytelenítette Thierry Henry szabályos egyenlítő gólját, s ezzel döntően befolyásolta a mérkőzés kimenetelét.

H csoport

Juhász Roland csak kapufára fejelte a labdát, ezért sem tudott pontot szerezni a belga bajnok Anderlecht az AC Milan ellen, pedig a hazaiak a 47. perctől emberelőnyben játszottak. A rossonerik Kaká szépségdíjas góljával győztek Brüsszelben, megszakítva ezzel négy döntetlenből álló sorozatukat.

A Lille ismét „idegenben”, a Lens stadionjában volt otthon, és első győzelmét aratta idén: a sokáig „ikszes” meccsen a svájci Gygax és a kameruni Makoun gólja döntött a franciák javára az AEK Athén ellen. A görögöknél Tőzsér Dániel az 56. percig játszott. (ktn, gj)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?