Häkkinen visszavonul

Hockenheim. A 2003-as idénynek is a David Coulthard, Kimi Räikkönen kettőssel vág neki a McLaren-Mercedes Forma–1-es csapata. Az istálló korábbi kétszeres világbajnoka, a finn Mika Häkkinen végleg visszavonul a versenyzéstől.

Mike HäkkinenTASR/EPA-felvételHockenheim. A 2003-as idénynek is a David Coulthard, Kimi Räikkönen kettőssel vág neki a McLaren-Mercedes Forma–1-es csapata. Az istálló korábbi kétszeres világbajnoka, a finn Mika Häkkinen végleg visszavonul a versenyzéstől.

Ron Dennis csapatfőnök Hockenheimben azt is bejelentette, hogy Alexander Wurz megtartja tesztpilótai állását, a korábbi pletykákkal – melyek a Toyotával hozták hírbe – ellentétben.

A wokingi vezető mondott még néhány ideillő dolgot, majd tett egy sejtelmes kijelentést: „Amennyiben a körülmények engedik, talán egy harmadik autót is indítunk a jövőben.”

Véget érhetnek a találgatások Mika Häkkinen körül is. A finn sofőr eredetileg csupán egyéves kihagyást tervezett (suttogtak is a visszatéréséről rendesen), ám pénteken közölte: versenyzőként többet nem szerepel a Forma–1-ben.

Häkkinen videoanyagot küldött a hírről, melyet felesége, Erja és fia, Hugo társaságában jelentett be. „Tavaly Monacóban mondtam Ronnak, hogy szeretném abbahagyni, erre egy év pihenőt ajánlott. A szezon hátralévő részét nagyon élveztem, nyertem Silverstone-ban és Indianapolisban. Nem tudtam, mit érzek majd az idei Monacói GP-n, ám mikor eljött az ideje, világossá vált, hogy jól döntöttem, és végleg visszavonulok” – mesélte a száguldó finn.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?