Hagyományos ellenfelek

Pozsony. Nem mindennapi Loto Kupa-mérleggel rendelkezik a szlovák jégkorong-válogatott, amely a torna eddigi négyéves történetében még nem talált legyőzőre. František Hossa vezetőedző védencei zsinórban tizenkét találkozón győz-tek, és ezt a sorozatot szeretnék idén is folytatni.

Pozsony. Nem mindennapi Loto Kupa-mérleggel rendelkezik a szlovák jégkorong-válogatott, amely a torna eddigi négyéves történetében még nem talált legyőzőre. František Hossa vezetőedző védencei zsinórban tizenkét találkozón győz-tek, és ezt a sorozatot szeretnék idén is folytatni. Pöstyénben a már hagyományosnak számító ellenfelek – Svájc és Ausztria – mellett a világbajnoki címvédő Kanada is harcba száll kristályserlegért, igaz, főleg az európai ligákban vendégeskedő játékosokkal. A hazai válogatottban hat világbajnok is helyet kapott, viszont Lašák, Bartečko, Döme és Kapuš játékára nem számíthat Hossa. „A csapat összeállítása is mutatja, idén ismét szeretnénk megvédeni elsőségünket, bízom benne, hogy a játékosok tudásuk legjavát nyújtják, az idősebbek pedig jó példával szolgálnak a fiatalabbak számára” – mondta a vezetőedző. A hazai válogatott mér-kőzéseit az STV 2 élőben közvetíti, de a szervezők reménykednek abban, hogy Pöstyénben is telt ház fogadja a csapatokat.

A jégkorongtorna győztese 25 ezer svájci frankkal gazdagodik, a második helyezett 15, a harmadik pedig 10 ezret vihet haza. Az összdíjazás mintegy másfél millió koronát tesz ki.

A Loto Kupa műsora – csütörtök, 14.30: Kanada–Ausztria, 18.00: Szlovákia–Svájc; péntek, 14.30: Svájc–Kanada, 18.00: Szlovákia– Ausztria; szombat, 14.30: Ausztria–Svájc, 18.00: Szlovákia–Kanada.

Szlovákia kerete: Hála (Trenčín), Kučera (Skalica)–Čierny (Togliatti), Ďurák (Č. Budějovice), Graňák (Slavia Praha), Harant (Dinamo Moszkva), Milo (MoDo), Podhradský (Pardubice), Starosta (Trenčín), Tabaček (Slovan)–Barinka (Zlín), Bartek (Zvolen), Hlinka (Dinamo Moszkva), Hudec (Vsetín), Hujsa (Slovan), Kukumberg (Trenčín), Kováčik (Trenčín), Pavlikovský (Leksand), Pištek (Pardubice), Pucher (Znojmo), Uram (Znojmo), Vaic (Magnyitogorszk). (sd, t)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?