Habodász hetedszer

Pozsony. Mindkét fegyvernemben a fővárosban rendezték az idei felnőtt bajnokságot. Párbajtőr csapatban meglepő besztercebányai siker született, egyéniben pedig Jakub Habodász egyéves kihagyás utáni visszatérése végződött diadallal.

Pozsony. Mindkét fegyvernemben a fővárosban rendezték az idei felnőtt bajnokságot. Párbajtőr csapatban meglepő besztercebányai siker született, egyéniben pedig Jakub Habodász egyéves kihagyás utáni visszatérése végződött diadallal. A kívülálló számára meglepetés, hogy Érsek Attila junior Európa-bajnok csak az ötödik helyen végzett. „Nem vigasztal, de nem is bánt, hogy nem vitte többre. Alapozás közben indult, számára a tavaszi, plovdivi világbajnokság lesz a fontos” – jegyezte meg fiáról Érsek Árpád edző, aki többet várt Jurčackótól, és örömmel nyugtázta Habodász hetedik aranyérmét. „Beigazolódott, hogy fejlődőképes nálunk a párbajtőr. Népes mezőny gyűlt össze. Sok a fiatal, a versenyzők egy része rendszeres edzésben van és ilyenkor az egykori vívók is pástra lépnek. Ők együtt tették erőssé a bajnokságot” – értékelt a szakág válogatott edzője.

Tőrben az erőteljes fiatalítás nyomait tapasztaltuk. Králikon kívül csak juniorok és kadettok indultak. „Lelkes dobogóra jutása némi meglepetés, Botló és Horony döntős szereplése viszont megfelel a papírformának. Nagy csatában, 15:14-re nyert Botló, s méltán lett juniorként felnőtt bajnok” – összegezte a történteket Nagy József, a somorjai vívóklub egyik edzői vezéralakja, majd hozzáfűzte: „A nők versenye is a fiatalok csatáját hozta, felért egy kiadós edzéssel. A mezőnyt a mindössze kadett korú Hanzel Gyöngyi uralja, betegsége után csak egy hónapja edz, mégis fölényesen lett első.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?