GYÚJTÓPONTBAN

Megállították a listavezetőt
Királyfiakarcsa/Csallóközkürt. Szombaton a királyfiakarcsaiak otthonában megszakadt a huszonkét fordulón át veretlen csallóközkürtiek párját ritkító sorozata. „Az összecsapás előtti taktikai értekezleten azzal tüzeltem fel a fiúkat, hogy a listavezetőt még eddig senki sem tudta legyőzni.

Megállították a listavezetőt

Királyfiakarcsa/Csallóközkürt. Szombaton a királyfiakarcsaiak otthonában megszakadt a huszonkét fordulón át veretlen csallóközkürtiek párját ritkító sorozata. „Az összecsapás előtti taktikai értekezleten azzal tüzeltem fel a fiúkat, hogy a listavezetőt még eddig senki sem tudta legyőzni. Az első félidőben a kiváló képességű vendégek elpuskázták ziccereiket, mi viszont egyszer a kapujukba találtunk. Fordulás után növeltük előnyünket, megnyertük a párharcot. Játékosaink külön célprémiumot nem kaptak. Számunkra sokkal többet jelent a tudat, hogy nekünk elsőként sikerült megszereznünk a veretlenskalpját” – nyilatkozta a diadalt értékelve Horváth László, a győztesek játékosedzője. „Szó sincs tragédiáról, holott szerettük volna az idény végéig megőrizni veretlenségünket. Tetemes előnnyel vezetünk, számunkra a legfontossabb a bajnoki cím megszerzése” – adta tudtul a dunaszerdahelyi területi bajnokság éllovasának elsődleges célját Zsákovics Tibor, az együttes játékosedzője. (ái)

Tíz találat – félgőzzel

Losonctamási. Kétszámjegyű győzelmet arattak a listavezető losonctamásiak a közép-szlovákiai V. liga D-csoportjában (Cinobaňa–Tomá-šovce 0:10), pedig Peter Tomašovič menedzser szerint nem is játszott teljes erőbedobással a csapat: „A hazaiak együttese szétesőben van, nagyrészt ifisták alkotják, igyekeznek ugyan, de erőnléttel nem nagyon bírják. Félgőz-zel játszva is leiskoláztuk őket.” A tisztségviselő szerint a bajnokság alakulása szempontjából ez volt a kulcsfontosságú párharc. „Hat ponttal vezetünk, akár azt is megengedhetjük magunknak, hogy két hét múlva kikapjunk a második helyezett nagybalogiak otthonában. Természetesen a rangadón is nyerni szeretnénk!” – fűzte hozzá Tomašovič. (bt)

Gútai gondok és vereségek

Gúta. A nyugat-szlovákiai IV. liga délkeleti csoportjában közreműködő gútaiak kudarcízű hetet hagytak maguk mögött. Kedden hazai pályán szenvedtek vereséget az ipolyságiaktól, vasárnap pedig féltucat gólt kaptak a listavezető nyitrai ČFK pályáján. „Három győzelem után kétszer botlottunk. Az elmúlt napokban több mehatározó játékosunkat is nélkülöznünk kellett. Kapusunk, Horváth József, műtét miatt kényszerült hosszabb kényszerpihenőre. Máté Péter és Kürti Richárd sérüléssel bajlódik. Lőrincz Flórián pedig külföldön vállalt munkát. Az ipolyságiak elleni kudarc nagyon bánt, hiszen a vendégek – kihasználva hálóőrünk gyermeteg hibáját – ziccer nélkül zsákmányoltak nyertek. Gyakran kell az ifiktől játékosokat kérnünk, ezáltal utánpótlásunk kollektívája is gyengül – sorolta a problémákat Máté Tibor klubelnök.“ (hp)

Száz perc játék, 1200 néző

Léva. A mintegy 1200 focirajongó (!) vasárnap csalódottan távozott a lévai stadionból, hiszen a trónkövetelő hazaiak és listavezető csekeik összecsapásának színvonalát csak nagy adag jóindulattal lehetett a közepes jelzővel értékelni. Bár a hazaiak az elején szellemesen futballoztak és Gabaš révén eldönthették volna a három pont sorsát, mégsem láttak gólt a nézők. A csapatok olykor hosszú ideig a kapu közelébe sem kerültek. Annak ellenére, hogy a lévaiak hálója Gubík László edzősködése alatt immár 13 mérkőzésen maradt érintetlen (!), a vendégek örülhettek jobban a pontnak, hiszen ezzel nagy lépést tettek a bajnoki cím megszerzése felé. Érdekesnek találtuk, hogy Dvornák játékvezető a meccs végén 6 perces hosszabbítást jelzett, amiből végülis 10 perc kerekedett, ám a hazai csatároknak a túlóra is kevésnek bizonyult az üdvösséghez. (áb)

Bakai perpatvar

Baka. A dunaszerdahelyi területi bajnokságban játszó bakaiaknál az elmúlt hét végén változásra került sor a vezetésben. „Jakus Zoltán, volt menedzserünk már nem nyilatkozhat a helyi futballélet történéseiről” – értesültünk Csomor György klubelnöktől. „Ezentúl sem vezetőként, sem szponzorként nem állok a klub rendelkezésére. Elváltak útjaink, az irányítás területén ugyanis nem tudtam közös nevezőre jutni az elnökkel” – adta közre a távozását kiváltó problémát a bősi illetőségű Jakus Zoltán. „A fociról nem csupán nyilatkozni kell. A vezető szerepköre nem korlátozódhat az utasításokra. A vidéki fociért naponta meg kell harcolnunk annak érdekében, hogy sikeresek legyünk” – érvelt a bakaiak első embere. (ái)

Levonultak a vámosfalvaiak

Lukanyénye/Vámosfalva. Döntetlen állásnál (Nenince–Mýtna 2:2) félbeszakadt a közép-szlovákiai V. ligája D csoportjának lukanyényei párharca Az első játékrészben a vendégek szereztek vezetést, fordulás után a hazaiak egyenlítettek. A folytatásban még egyszer megismétlődött a forgatókönyv. A vendéglátók 62. percben szerzett gólját követően felgyorsultak a történések. Ezekről Jozef Národa, a vámosfalvaiak klubelnöke tájékoztatta lapunkat: „Azt még a vak is észlelte volna, hogy a lukanényeiek második találatát lesállás előzte meg. Csapatkapitányunk reklamált a bírónál, amire ő piros lappal válaszolt. Majd egy másik játékosunkat is, aki állítólag megsértette őt, kiállította. A mieink, elkesere-désükben, az öltözőbe vo-nultak. Nem láttuk értelmét a folytatásnak. Ezen a mér-kőzésen ugyanis a vesztes szerepét osztotta ki nekünk a játékvezető.” (hp)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?