GYÚJTÓPONTBAN

Királyfiakarcsai gólfesztivál
Királyfiakarcsa/Egyházgelle. A dunaszerdahelyi területi bajnokság 22. fordulójában gólfesztivál szemtanúi voltak a drukkerek a királyfiakarcsai pályán, ahol az első félidő befejezése után még a vendég egyházgelleiek vezettek 3:2 arányban.

Királyfiakarcsai gólfesztivál

Királyfiakarcsa/Egyházgelle. A dunaszerdahelyi területi bajnokság 22. fordulójában gólfesztivál szemtanúi voltak a drukkerek a királyfiakarcsai pályán, ahol az első félidő befejezése után még a vendég egyházgelleiek vezettek 3:2 arányban. Szünet után fordítottak a hazaiak, akik végül is 6:4-re nyerték a meccset. Horváth László játékosedző két góllal járult hozzá a győzelemhez: „Immár ha-gyományosan rosszul kezdtük a találkozót. Legközelebb a párharc kezdete előtt még játszunk egy félidőt, és akkor talán már az elejétől jobban fog menni” – jegyezte meg tréfásan a szakember. Ľubomír Kvačkaj, az egyházgelleiek mestere már kevésbé volt vicces kedvében: „Az első félidőben egyértelműen jobbak voltunk. A folytatásban sajnos a jobb oldalunk megszűnt létezni, hibát hibára halmoztunk, ezekből gólokat kaptunk. Ráadásul egy tizenegyest is elpuskáztunk.” (hp)

Pintér Attila triplája

Óvár. Gólfesztivál zajlott a közép-szlovákiai V. liga D csoportjának 18. fordulójában lejátszott Olováry–Cinobaňa (8:0) találkozón. A hazaiak mezében ismét remekelt az egykori Fradi-kedvenc, Pintér Attila, aki háromszor talált a vendégek kapujába. „Az egykori magyar válogatott ezúttal is kamatoztatta kiváló rúgótechnikáját. Előbb egy 35 méteres bombagóllal került a figyelem fókuszába, majd szögletrúgásból volt eredményes. Egyébként nem csak sistergő bombáival hívta fel magára a figyelmet középpályás alakzatunk mozgatórugója. A találkozó befejezése után ugyanis sörre invitálta a veszteseket, mondván: ne szomorkodjanak a gólözön miatt. A vendégek elfogadták és viszonozták meghívást” – nyilatkozta a vasárnapi meccs utózöngéiről Jozef Šaranko, az óváriak menedzsere (ái)

Hengereltek a deméndiek

Bánkeszi/Deménd. Az idősebb szurkolók szerint Bánov csapata harminc éve nem kapott odahaza nyolc gólt bajnoki meccsen. Vasárnap azonban a nyugat-szlovákiai V. liga keleti csoportjának deméndi éllovasa leiskolázta a hazaiakat. „A heti három intenzív edzésen valamennyi játékosunk részt vesz. Nagy hasznukra vált, hogy télen sikerült leigazolnunk a garamkálnaiak legjobb játékosát Dvorakovičot. Mezünket viseli a góllövőlistát 25 találattal biztosan vezető Robert Benca is, akit az év elején az FC Nitra tesztelt” – nyilatkozta lapunknak Kollár László, a listavezető egyik szponzora és tisztségviselője. További meghatározó játékosuk, Pavol Šebo a futsalban is érdekelt. Tegnap például csak egy félidőt játszott az ekeliek elleni bajnokin. A szünetben lezuhanyozott, utána pedig az egyik vezető személygépkocsival szállította őt a Joma Extraliga senicai döntőjére. (áb)

Főszerepben: Vörös és Szabó

Nagymegyer/Dióspatony. A nyugat-szlovákiai V. liga déli csoportjában a kiesőjelöltek zónájában tanyázó nagymegyeriek legutóbb 5:2-re verték a dióspatonyiakat. A diadalt értékelve Csepi Dániel, a hazaiak klubelnöke elsősorban egyéni teljesítményeket emelt ki: „Vasárnap leginkább Vörös Gábor, és Szabó Tibor parádézott. Az előbbit nehezen tudták megállítani, két büntetőt is kiharcolt. Ezeket rendre értékesítette. Az egykori DAC-játékos, Szabó Tibor pedig a dióspatonyiak elleni szokásos jó formáját produkálta, mesterhármast szerzett.” Nagy Jaroslav, a vendégek játékosedzője kiemelte, nem kellett volna osztálykülönbséggel alulmaradniuk „A két büntetőből csupán az elsőt érzem jogosnak, de nem ezen múlott. Helyzeteink is voltak, de nagy volt a ledolgozandó hátrány” – fogalmazott a dióspatonyiak trénere. (hp)

Rákapcsoltak a resteiek

Reste. A nagykaposiak elleni összecsapáson csupán másodízben nyertek, először szereztek két gólt tavasszal a kelet-szlovákiai IV. liga déli fordulójában közreműködő resteiek. „Rosszul kezdtük a visszavágó-sorozatot, az első három meccsünket elvesztettük. Eltiltások, sérülések, játékosaink munkahelyi elfoglaltsága miatt egyszer sem játszottunk a legerősebb összeállításban. Példaként gólerős csartárunkat, Murňákot említem, aki előbb piros lap miatt három meccsre szóló eltiltást kapott, vasárnap pedig négy sárgája okozta kényszerpihenőjét. Csapatunk nem játszik rosszul, ám sok gólhelyzet kell egy-egy találathoz“ – ecsetelte a resteiek tavaszi gyengélkedésének összetevőit Hogya Róbert klubtitkár, aki arra számít, hogy az önbizalmat növelő győzelem után legközelebb a rozsnyóiak otthonában sikerül pontot zsákmányolniuk. (ái)

Hiánycikk a cserekapus

Pat. A komáromi területi bajnokság legutóbbi fordulójában hazai pályán ötször rezdült a patiak hálója. Már az első húsz percben ötször kapituláltak a vendéglátók, akiknek helyzetét nagyban megnehezítette az a tény, hogy a hálójukat egyik mezőnyjátékosuk őrizte, „Két héttel ezelőtt kapusunk lökdösődésbe keveredett a bíróval, aki az ominózus jelenetnél nem mutatott neki piros lapot. A jegyzőkönyvben viszont az esetet már bántalmazásként tüntette fel. Erre a kettősségre felfigyeltek az irányító szövetség illetékesei is, akik a vitatott momentum elbírálásáig felfüggesztették kapusunk játékjogát. Ezen a fontos poszton, sajnos, nincs tartalékunk, a mérkőzéseken mezőnyjátékos őrzi a kapunkat. Nehezményezem, hogy a játékveze-tő, aki szarvashibát vétett, nem szorult kényszerpihenő-re” – méltatlankodott Kuchta Pál, a patiak klubelnöke. (hp)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?