GYÚJTÓPONTBAN

Feketenyéki adok-kapok
Feketenyék/Vága. Már a meccs elején Szarka góljával vezetéshez jutottak, ám a találkozó során két ízben is vesztésre (1:2, 2:3) álltak a tavaszelőn még nyeretlen vágaiak a nyugat-szlovákiai V. liga déli csoportjának mátyusföldi rangadóján.

Feketenyéki adok-kapok

Feketenyék/Vága. Már a meccs elején Szarka góljával vezetéshez jutottak, ám a találkozó során két ízben is vesztésre (1:2, 2:3) álltak a tavaszelőn még nyeretlen vágaiak a nyugat-szlovákiai V. liga déli csoportjának mátyusföldi rangadóján. Az 5:3 arányú vágai győzelemmel befejeződött meccsen egyébként a vendégek két ízben is büntetőből húztak hasznot... „Mindkét tizenegyest kirívó szabálytalanság előzte meg, a játékvezető habozás nélkül büntetőt ítélt. Ezen kívül még további három akciógólt szereztünk, kettőt a hajrában, amikor a hazaiak elszántan rohamoztak” – elevenítette fel a történéseket Oberman Róbert, a vágaiak menedzsere. Megtudtuk, a vágaiak klubvezetése éppen az elmúlt héten határozott az edzőcseréről, Szikora Norbertet a szeredi Jaroslav Beňo váltotta fel. (ái)

Királyhelmeci elrugaszkodás

Királyhelmec. Sorrendben hatodik, a folyamatban lévő bajnoki évfolyamban első idegenbeli győzelmét produkálta a kelet-szlovákiai III. liga királyhelmeci újonca, mely az alsómiselyeiek (Nižná Myšľa) otthonában vasárnap elért 2:1-es sikerének köszönhetően javított a tabellán elfoglalt pozícióján. „Két sérültünk van, legutóbb csupán tizenhárom futballistával érkeztünk a helyszínre. Jobbak voltunk, megérdemelten nyertünk. A két gólon kívül további négy ziccert puskáztak el a mieink, akik kétszer még az üres kapuba sem találtak be. Ez csupán egy jó eredmény, mely kevés az üdvösséghez. Csupán akkor tudunk belőle tőkét kovácsolni, ha a folytatásban igazolni tudjuk, hogy tartós formajavulás megnyilvánulása volt. Mondjuk már a hét végén, amikor a Vysoké Tatry együttesét fogadjuk” – nyilatkozta a királyhelmeciek klubelnöke, Berta Sándor. (ái)

A deméndiek az élen

Deménd/Udvard. Mindkét csapat zöld színű szerelésben lépett pályára a nyugat-szlovákiai V. liga keleti csoportjának slágermérkőzésén, a Demandice–Dvory n/Ž. összecsapáson (2:0). A mintegy hétszáz nézőt a színazonosság bizony gyakran megtévesztette. Gól nélküli első negyvenöt perc után a góllövőlistát is vezető Benca talált Benkó hálójába. A hazaiak támadója a második gól előkészítésében is elévülhetetlen érdemeket szerzett. „Sikerült visszavágnunk az ősszel Udvardon elszenvedett súlyos, 5:0-ás vereségért. Fő célunk a bajnoki cím megszerzése” – nyilatkozta diadalittasan a hazaiak trénere, Dušan Szabó. „Súlyos védelmi hibáinkból profitáltak a vendéglátók. Szűk kerettel rendelkezünk, sok a sérültünk. Most látjuk csak igazán kárát az odahaza elherdált pontoknak” – kesergett a találkozó után Döme Rudolf, a vendégcsapat játékosedzője, aki ezúttal nem lépett pályára”. (áb)

Losonctamási focifilozófia

Klenóc/Losonctamási. A közép-szlovákiai IV. liga D csoportjában a losonctamási együttes vasárnap Klenócon (Klenovec) hengerelt (6:0). A feljutásért szoros versenyben van a nagybalogi gárdával, a 18. forduló után csupán három pont az előnye. A nagy arányú győzelemről, és a jövőbeli tervekről Vladimír Sudárt, a losonctamásiak elnökét kérdeztük: „Ellenfelünk a kiesés ellen harcol, így nem volt túl nehéz dolgunk. Ők küzdöttek, mi pedig lőttük a gólokat. A feljutásról még korai beszélni, hiszen ádáz csatát vívunk az elsőségért. A focit a nézőkért játsszuk, akik a sikert várják. Anyagi hátterünk az alsóbb osztályra megfelelőbb, felsőbb szinten viszont már nehéz lenne megfelelő anyagi fedezetet bebiztosítani. Ezen kívül a játékoskeret is lényeges erősítésre szorulna.” (hp)

Nádszegi diadal a rangadón

Nádszeg. A nyugat-szlovákiai V. liga déli csoportjában rangadót nyertek a nádszegiek a szerediek ellen. A 2:0-ás győzelemről Juhos Ferenc, a csapat edzője – aki egyben a község polgármestere – elismerően nyilatkozott lapunknak: „Rendkívül színvonalas mérkőzés volt, ilyenre érdemes jegyet váltani a szurkolóknak. Mindkét csapat teljes erőbedobással küzdött a győzelemért. Az ellenfél is kiváló teljesítményt produkált, szerencsére mi rúgtuk a gólokat” – fogalmazott a trénerként is sikeres faluvezető. „Nem azért tartom a kezemben a karmesteri pálcát hogy több elöljáróként több pénzt punpáljak a fociba. Annyi biztos: támogatóinknak köszönhetően nincsenek anyagi gondjaink. Még hagyni kell érni a csapatot, de bátran állítom, hogy kollektívánk a IV. ligában is megállná a helyét. Örömmel nyugtáznánk a feljutást, de nem akarunk minden áron bajnokok lenni, értékrendemben a tiszetsséges játék áll az első helyen.” (hp)

Nyárasdi megújhódás

Nyárasd. A nyugat-szlovákiai IV. liga délkeleti csoportjának tavaszi eminense kétségkívül a nyárasdi együttes. Az őszi idényben a végeken kullogtak, sokan biztos kiesőként emlegették őket. A csallóköziek új összetételű vezérkara azonban a tavaszi nyitány előtt azt állította, megtartják tagságukat a mezőnyben. A hét végén újabb győzelmet arattak, ezúttal az ipolyságiak ellen. Markó Benedek klubelnök az erősítésekben látja a siker kulcsát „A télen rendesen bevásároltunk, tíz jó képességű futballistát igazoltunk. Az erősítéseknek is köszönhetően tavasszal még veretlenek vagyunk. Anyagi helyzetünk is rendeződött, úgyhogy semmi gond. Még néhány győztes meccs és elmondhatjuk, amit megígértünk, teljesítettük” – nyilatkozta a rutinos sportvezető. (hp)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?