GYÚJTÓPONTBAN

Gólszünet után gólszüret
Negyed/Bős. Vasárnap megtört a jég, a III. liga nyugat-szlovákiai csoportjában közreműködő negyediek a pontvadászat tavaszi folytatásában először találtak az ellenfél hálójába, először szereztek pontokat.

Gólszünet után gólszüret

Negyed/Bős. Vasárnap megtört a jég, a III. liga nyugat-szlovákiai csoportjában közreműködő negyediek a pontvadászat tavaszi folytatásában először találtak az ellenfél hálójába, először szereztek pontokat. „Négyszázhuszonnégy percig tartó gólszünet végére Tomeček ugyan büntetőből tett pontot, azonban már ennek előtte egy szerintem jogos találatunkat érvénytelenítette a bíró” – elevenítette fel a sorsfordító mozzanatot Bereczky Zoltán, a mátyusföldiek titkára.” „Mi is egy ízben ugyan a hálóba találtunk, ám ennél a momentumnál lest látott a partjelző. Kapusunk viszont a 16-oson kívül kézzel sodorta el a labdát. A bíró előbb szabadrúgást jelzett, pár másodperccel később viszont 11-est ítélt. Remélem, a találkozón készített videofelvétel perdöntőnek bizonyul a szövetség fegyelmi bizottságának döntésénél” – méltatlankodott Liszkay Tibor, a bősi futballklub elnöke, aki nem csupán a bíró ténykedését, hanem csapata teljesítményét is bírálta. (ái)

Párharc tiszta eszközökkel

Buzita. Igazi versenyfutás zajik a kelet-szlovákiai V. liga délkeleti csoportjában az elsőségért a borsi és a buzitai egyesület között. Előbbiek egy ponttal vezetik a táblázatot, azonban az éllovasok rangadóját két hete a buzitaiak nyerték. A hétvégén mindkét csapat győzött (Buzica–Cejkov 2:1, Borša–Michaľany 1:0), továbbra is fej-fej mellett haladnak tehát. Mohnyánszky József, a buzitaiak titkára így látja az esélyeket: „A borsiak csapata összetartóbb, nekünk viszont bővebb a keretünk. A cserejátékosok is bármikor képesek eldönteni a meccset. Szeretnénk az élen végezni, s ezért mindent megteszünk.” Az ellentábor épp ezt a „mindent” kifogásolja… „Mindent, de természetesen csak tisztességes eszközökkel” – hárította el a célzást Mohnyánszky. Szerinte a drukkerek nagyon élvezik a versenyfutást. (bt)Nagymegyeriek nyakán a kés

Nagymegyer. Hazai pályán buktak el vasárnap a nyugat-szlovákiai V. liga déli csoportjában szereplő nagymegyeriek, akik vereségüket (V. Meder–Trstice 0:2) követően immár karnyújtásnyira vannak a kiesőjelöltek zónájától. „Való igaz, nyakunkon a kés. Kudarcukban többek között edzőnk taktikája is közrejátszott. A mieink ugyanis ívelt labdákkal igyekeztek helyzetet teremteni a magassági fölényben lévő nádszegiek kapuja előtt” – mutatott rá a balsiker egyik okára Csepi Dániel, a házigazdák klubelnöke. Szerinte a meghatározó egyéniségektől is többet várnak. „Arra szólítjuk fel a fiúkat, hogy a meccsek előtti éjszakákat inkább az ágyban, mint a szórakozóhelyeken töltsék el” – hangzott a tisztségviselő intelme. (ái)

Huszadszorra nem sikerült

Óbars/Cseke. Sorozatban tizenkilenc mérkőzésen nem talált legyőzőre a lévai területi bajnokság éllovasa, a csekei (Čaka) együttes. Vasárnap azonban a 6. helyen tanyázó óbarsiak (St. Tekov) otthonából 1:0-ás vereséggel távozott a listavezető. Peter Solmoši, a hazaiak klubelnöke nem titkolta örömét a mérkőzés után: „Játékosaink példás küzdőszelleme volt sikerünk záloga. Fordulás után növelhettük volna góljaink számát, ám több ziccert is elpuskáztunk.” „Tušan kiállítása, aki az első játékrészben utolsó emberként szabálytalanul szerelte a hazaiak csatárát, sorsdöntőnek bizonyult. Hiába szorítottuk a hajrában ellenfelünket a kapujához, még a döntetlent sem sikerült kiharcolnunk, így a lévaiak már négy pontra megközelítettek bennünket” – nyilatkozta Jozef Bielik, vendégek klubelnöke. (áb)

A sereghajtóé a fülekiek skalpja

Fülek. Meglepetésre kikapott a hét végén a közép-szlovákiai IV. liga déli csoportjának éllovasa, a füleki gárda, méghozzá a sereghajtó Dolné Hámre otthonában. „Nem jött ki a lépés. Négy-öt meghatározó játékosunk is formán kívül volt, de mindezek ellenére a helyzeteket tekintve meg kellett volna nyernünk a meccset” – mutatott rá csapata gyengéjére, a gyatra helyzetkihasználásra Bari Jenő, a fülekiek mestere. Az éllovas 4:2-es vereségének a nagyrőceiek is örültek, akik így pontszámban beérték a Bari-legénységet. „Magunknak nehezítettük meg a dolgunkat, de az elsőség sorsa továbbra is a kezünkben van. Már a legközelebbi hazai mérkőzésen, Hliník nad Hronom ellen szeretnénk bizonyítani, hogy kudarcunk csak pillanatnyi megingás volt” – jelentette ki határozottan Bari. (bt)

Belendültek a perediek

Pered. Színvonalas játékot és 3:2-es hazai győzelmet látott a hétszáz szurkoló Pereden a nyugat-szlovákiai IV. liga (délkeleti csoport) 20. fordulójának rangadóján. Az alaposan megfiatalított mátyusföldiek zsinórban harmadik győzelmüket aratták, vasárnapi sikerük értékét növeli, hogy 1:2-ről fordítottak. „Valamennyi játékosunk példásan küzdött, akkor sem estek kétségbe, amikor szögletrúgások után három perc alatt két gólt kaptunk. Volt erejük újítani, s a hajrában szerzett két góllal fordítani tudtunk. Lelkes drukkereink, hosszú ideig ünnepelték kedvenceiket” – mondta lapunknak Borsányi Gyula klubelnök-polgármester. Lépes György, a kisfaludiak mestere így értékelt: „Kulcsembereink nem hozták megszokott formájukat, a hazaiak rászolgáltak a sikerre. Bevallom, 2:1-es vezetésünknél biztosra vettem, hogy miénk lesz a három pont, de aztán minden másként alakult.” (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?