GYÚJTÓPONTBAN

Öregfiúk a sáróiaknál
Sáró. Öt olyan labdarúgó lépett pályára a lévai területi bajnokság hétvégi 28. fodulójában a sereghajtó sáróiaknál a garamújfaluiak elleni (3:11) összecsapáson, aki az utóbbi években már csak az öregfiúk együttesében kergeti a labdát.

Öregfiúk a sáróiaknál

Sáró. Öt olyan labdarúgó lépett pályára a lévai területi bajnokság hétvégi 28. fodulójában a sereghajtó sáróiaknál a garamújfaluiak elleni (3:11) összecsapáson, aki az utóbbi években már csak az öregfiúk együttesében kergeti a labdát. Az ok prózai: a hazaiak több kezdőembere munkahelyi elfoglaltsága, sérülése miatt nem tudta vállani a játékot a sporttechnikai bizottság döntése értelmében az alsópéli futballpályán lejátszott összecsapáson. „Csapatunk átlagéletkora 38 év körül mozgott. Legidősebb játékosunknak az 51 esztendős Bakos Péter bizonyult, aki ráadásul a gólszerők közé is feliratkozott. Sajnos, a találkozó végére annyira kimerült, hogy kénytelen volt elhagyni a játékteret. Egy további játékosunk megsérült, ezért cserejátékosok híján kilencen fejeztük be a meccset” – elevenítette fel a hazaiak szempontjából újabb csúfos kudarccal végződött találkozót Fűri Gábor, a sáróiak klubelnöke. (áb)

Pingpong után patonyi derbi

Felsőpatony/Dióspatony. Diósi sikerrel (3:1) zárult a patonyi együttesek rangadója a nyugat-szlovákiai V. liga déli csoportjában. „A csapat már beletörődött a kiesésbe. Nehéz őket felrázni. A sorozatos sérüléshullám folyamatosan sújtott minket – magyarázta a fel-sőpatonyi bizonyítványt Horváth László játékosedző. Érdekesség, hogy az együttes, immár 12 mérkőzés óta nyeretlen (0-2-10, gólarány: 5:28). „Huszonhat órás út után azonnal indultam ráncba szedni a fiúkat” – elevenítette fel a vasárnap reggeli fáradalmakat Navrátil Karcsi, a dióspatonyiak edzője. A sokoldalú sportember Brazíliából, a veterán asztaliteniszezők világbajnokságáról érkezett meg (ahol bekerült a legjobb 32-be). „Először fejmosást tartottam a korábbi hazai vereség miatt, ami a teljesítményen is meglátszott. Végig mi irányítottunk, nagyobb arányú győzelmet is arathattunk volna” – dicsérte védenceit Karcsi. (kb)

Megmenekültek a resteiek

Reste. Megtáltosodott a kiesés ellen menekülő restei együttes a kelet-szlovákiai IV. liga déli csoportjában. Utolsó négy mérkőzését megnyerte a Kassa-vidéki csapat, s ez alatt 16-szor (!) voltak eredményesek. Összehasonlításként: az őszi idény 15 fordulója alatt is 16 találatot jegyeztek. És a leglényegesebb – a kiesési rangadón, Lastomírban hoki eredménnyel, 6:5 arányban diadalmaskodtak! „Izgalmas mérkő-zésen sikerült bebiztosítanunk helyünket a IV. ligában – hangsúlyozta Hogya Róbert csapatvezető. – Már 2:0 arányban is vezettünk, de az életükért küzdő hazaiak 3:2-re fordítottak. Ezek után a vetélytárs futott az eredmény után, de a 89. percben belőttük a győztes találatot. Hazafele egy vendéglőben meg is ünnepeltük a bennmaradást” – árulta el a boldog tisztviselő. (kb)

Gőgh Árpi kitálalt

Galánta. Rejtélyes körülmények között ért véget az egykori DAC-kedvenc, Gőgh Árpád és a SFM Senec sikeres kapcsolata. Az ismert középpályás húsvét után még nem kívánta részletezni a szakítás okait, az érsekújváriak elleni győztes meccs után (3:0) azonban őszintén beszélt a fájó sebekről. „A Moravanyi elleni 2:0-ra elveszített bajnoki után azzal vádolt meg Alexander Matlák elnök úr, hogy eladtam a mérkőzést, mivel azt szeretném, hogy a dunaszerdahelyiek kerüljenek föl – hallottuk Gőgh Árpitól. – Sok helyen megfordultam, de a becsületembe ennyire még senki sem gázolt bele. Tiszta a lelkiismeretem, én még életemben nem adtam el mérkőzést. A következő edzéskor már át sem öltöztem, a klubvezetés pedig felszólított, hogy adjam le a szerelésem” – elevenítette föl a fájó emlékeket a népszerű játékos. (kb)

Kapaszkodnak a fülekiek

Fülek. Értékes pontokat gyűjtött be a kiesés elől menekülő nógrádi együttes. Bari Jenő alakulata ezúttal a közép-szlovákiai III. liga felső házához tartozó zólyomiakat győzte le 2:1 arányban. „Megérdemeltük a sikert, hiszen sokkal harcosabbak voltunk vetélytársunknál. A megüre-sedett cserepad a legnagyobb problémánk – világított rá a füleki gyengélkedés legégetőbb gondjára a közismert Bari Jenő. – Három évvel ezelőtt hazai nevelésű játékosokból 25 fős kollektívát alakítottunk ki. A klubvezetés sajnos nem becsülte meg mindezt, ezért sokan távoztak. Az anyagiakkal nincs gond, sokkal inkább a megbecsüléssel” – mondta el őszintén Bari, akivel két év alatt kétszer nyert bajnokságot a füleki csapat. Elmondása szerint mindent megtesznek a 100 éves fociklub becsületéért, s a 600-700 lelkes szurkolóért, akik rendszeresen buzdítják szeretett csapatukat. (kb)

Tiszteletkör autóbuszon

Nyárasd. Végérvényessé vált, hogy ősszel már a nyugat-szlovákiai III. ligában láthatjuk viszont a nyárasdi együttest, mely 2:0-ás szeredi győzelemmel biztosította be bajnoki címét a nyugat-szlovákiai IV. liga délkeleti csoportjában. „Közel 250 lelkes szurkoló kísért el minket a bajnoki mérkőzésre. Kuriózum, hogy három évvel ezelőtt éppen Szereden harcolta ki az együttes az V. ligás bajnoki címet – hangsúlyozta a kabalaváros szerepét Méhes Mátyás, aki két éve a nyárasdi védelem oszlopos tagja. – A győztes meccs után szurkolóinkkal is ünnepeltünk, koccintottunk. Nyárasdon már futótűzként terjedt az örömhír, így amikor visszaérkeztünk, többen is az utcán vártak minket. Tiszteletkört is tettünk a nagyközségben, sokan az utcán tapsolták meg a csapatot” – fogalmazott a pályafutása első bajnoki címét ünneplő 32 éves védő. (kb)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?