GYÚJTÓPONTBAN

Sorozatromboló feketenyékiek
Feketenyék. A két szomszédvár, a kiesőjelöltek zónájából felfelé araszoló feketenyékiek és a listavezető vízkeletiek csatáztak a pontokért vasárnap délután ezer néző előtt a feketenyéki futballpályán a nyugat-szlovákiai V. liga déli csoportjának mátyusföldi rangadóján.

Sorozatromboló feketenyékiek

Feketenyék. A két szomszédvár, a kiesőjelöltek zónájából felfelé araszoló feketenyékiek és a listavezető vízkeletiek csatáztak a pontokért vasárnap délután ezer néző előtt a feketenyéki futballpályán a nyugat-szlovákiai V. liga déli csoportjának mátyusföldi rangadóján. „Egyenrangú ellenfele voltunk a favoritnak, megszakítottuk ősztől féltve őrzött veretlenségi sorozatát. A két klub képviselői elásták a csatabárdot, mindkét fél saját rendfenntartóival járult hozzá a mérkőzés zavartalan lefolyásához” – elevenítette fel a derbi néhány részletét, Varjú Károly, a vendéglátók klubelnöke. „A szerencsésebb csapat nyerte a rangadót, melyen elpártolt tőlünk a szerencse. A találkozó elején Gasparovics, a hajrában pedig Mészáros találta teliba a kapufát. Szerintem a játékvezető jobban érvényesülne a kosárlabdában. Vereségünk ellenére továbbra is fő célunk a bajnoki cím megszerzése” – fogalmazott Kiss Tibor, a vendégek titkára. (ái)

Javítottak a resteiek

Reste. A kelet-szlovákiai IV. liga déli csoportában játszó resteieket legutóbbi idegenbeli fellépésükről féltucat góllal küldték haza a feljutásra pályázó szepsiek. „Szerencsére a kudarcot hamar kihevertük. Az önmarcangolás helyett inkább a folytatásra összpontosítottunk. Vasárnap jó játékkal győztük le Krompachy együttesét és szereztünk fontos pontokat, melyek sokat nyomnak majd a latban a végelszámolásnál. Alighanem négy csapat búcsúzik a mezőnytől, nem szeretnénk köztük lenni. Ezúttal mindenki tudása legjavát nyújtotta, a szurkolók vastapssal köszönték meg a helyenként látványos produkciót. Azon leszünk majd, hogy a hajrában megnyerjük hazai párharcainkat“ – fogalmazta meg a resteiek stratégiáját klubtitkáruk, Hogya Róbert. (ái)

Öregfiúk segítik a sáróiakat?

Zselíz/Sáró. Tovább folytatódott a valamikor szebb napokat megélt sáróiak vesszőfutása. A lévai területi bajnokság sereghajtója vasárnap csupán négy játékossal utazott Zselízre, ahol további három labdarúgó csatlakozott a társakhoz. „Banda Péter komoly sérülése ellenére is vállalta a játékot, ami megbosszulta magát. A 6. percben – kétgólos hazai vezetésnél – olyan szerencsétlenül esett a fűre, hogy nem tudta folytatni a küzdelmet. Ápolása után Máčaj játékvezető idő előtt vetett véget a találkozónak. A már hosszabb ideje tartó vergődésünk azért is ellentmondásos, mivel húsztagú játékoskerettel rendelkezünk. Közülük azonban többen lakhelyüktől távol vállalnak munkát, vagy sérülésekkel bajlódnak. Megígérem, becsülettel befejezzük. Ha szükség lesz rá, mi, öregfiúk is csatasorba állunk0”- kesergett és fogadkozott Fűri Gábor sárói klubelnök. (áb)

Csallóközi focimatuzsálem

Dióspatony/Vásárút. Vasárnap újra egykori sikereinek helyszínén, a dióspatonyi futballpályán tüsténkedett Varga Tihamér, aki a nyugat-szlovákiai V. liga déli csoportjának csallóközi rangadóján a rivális vásárútiak mezét viselte. „Presztízscsata volt a jávából, melyen a nézők jól szórakoztak. Sok régi kedves ismerőssel találkoztam, váltottam velük néhány szót a meccs előtt és annak befejezése után is. Játék közben azonban nincs idő nosztalgiázni. A környezettel, a bekiabálásokkal foglalkozni. Azt, hogy éltesebb korom ellenére is versenyképes vagyok, az egyik drukker alábbi megjegyzése igazolja: Még mindig jó az öreg a vásárútiaknál” – hangzott a csallóközi focimatuzsálem, az immár 46 esztendős futballista rögtönzött élménybeszámolója. (ái)

Kárász Károly gólrekordja

Sajószárnya. A rimaszombati területi bajnokság hét végi fordulójában hengerelt (7:1) a sajószárnyai együttes, mely a klenóciakkal vívott párharc elején még 0:1-es vesztésre állt. „Sok a sérültünk, az eltiltás miatt kényszerpihenőre szorult futballistánk. Vasárnap erősen tartalékos összeállításban győztük le a a tabella harmadik helyén tanyázó ellenfelünket. Sikerünkben Kárász Karcsi vállalt fő szerepet, aki ötször talált az ellenfél kapujába. Tornaljai védencem eddig csupán a triplákig jutott, most viszont új gólrekordot produkált. Előnyére szolgált, hogy ha kapu közelébe került, nem sokat teketóriázott, a legegyszerűbb megoldást választotta. Győzelmünk révén a hatodik helyre jöttünk fel a táblázaton, célunk a legjobbak között végezni” – ecsetelte védence erényeit, a kollektíva célkitűzését Betík János, a sajószárnyaiak sikerkovácsa. (ái)

Leckéztettek a hetényiek

Hetény. Tavasszal a hetényiek a favoritokat leckéztető kollektívaként kerültek rivaldafénybe a nyugat-szlovákiai V. liga keleti csoportjában. Előbb a garamkálnaiak távoztak erődítményükből egy ötössel, legutóbb pedig az éllovas nagysurányiakon csattant (1:4) a Lucza Zoltán játékosedző vezette hazaiak ostora. „Tavasszal jó formában játszanak a fiúk. Főleg akkor, amikor kiválóan képzett ellenféllel mérik össze tudásukat. Ilyenkor nagyobb a motivációjuk, megnő az étvágyuk” – vélekedett a nagy nekibuzdulásokat kiváltó okokról a hetényiek klubelnöke, Židek Marián. A párharc elején és hajrájában ugyan beszorultak a gyors ellentámadásokból profitáló vendéglátók, akik a hazai meccsek végeztével közös vacsorán vitatják meg a történteket. „Ezúttal sem volt ez másként. A vacsorán már a hét végén zajló, nemesócsaiak elleni rangadó esélyeit latolgatottuk“ – tudtuk meg a tisztségviselőtől. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?