Győztek a komáromiak és tovább üldözik az éllovast

kfc

A II. labdarúgóliga 12. fordulójában a komáromi KFC az alsóházban tanyázó MŠK Púchov csapatát nagyobb megerőltetés nélkül győzte le 3:1 arányban, Komáromban.

A vendégek a vártnál jobb teljesítménnyel rukkoltak elő, ami kisebb meglepetés volt a Duna-parti lila-fehéreknek. Miután Radványi Miklós vezetőedző legénysége tudomásul vette, hogy a puhóiak nem kikapni jöttek Komáromba, már az első percekben teljes sebességre kapcsoltak, és a mérkőzés végéig az történt a pályán, amit a hazaiak akartak. Sok gólhelyzet kimaradt megint, de a kidolgozott helyzetek egyharmada is elég volt a biztos győzelemhez. 

A megszokottól eltérően, most az első öt perc nem volt unalmas és eseménytelen. Az egész mérkőzésen nagyon aktív, hazai nevelésű Németh Tamás már a 3. percben fejjel veszélyeztette a vendégek kapuját. Két perccel később Domonkos lódult meg a jobb oldalon, s a tizenhatos vonalára belőtt labdáját Tóth Gábor elől még elkotorták ugyan a vendégek védői, de érkezett Ganbayar, aki spiccel Druga elé passzolt, és a hazaiak 14-ese 10 méterről a hálóba gurított – 1:0. 

A gyors gól felébresztette a vendégeket, és többször veszélyesen megközelítették Bréda kapuját. Igyekezetük a 10. percben egy ziccert eredményezett, de az ötös vonalon a lövés előtti pillanatban Holáň megcsúszott, és az egyenlítés elmaradt. A játék kiegyenlítődött, és a két tizenhatos között folytatódott befejezések nélkül. Élvezetes foci helyett rendkívül sok volt a felesleges szabálytalanság és az azt követő durva beszéd. A 22. percben Šmehyl vágta fel a tizenhatos bal sarkánál Mrázt, amit sárga lap és szabadrúgás követett. A szabadot Kopičár végezte el, lövése a rövid vinklit érintve hagyta el a játékteret. Ez után a komáromiak percei következtek. A 31. percben Ganbayar emelt Németh lábára a tizenhatoson belül, aki gyengén lőtt Strelčík kezébe. A hazaiak támadásai erősödtek. Németh, Ganbayar és Domonkos többször alaposan megkavarták a vendégek védelmét. A 36. percben Strelčík elhagyni kényszerült kapuját, Domonkos az üres kapuba célzott, de a gólvonal előtt az egyik hátvéd reflexszerűen mentett. A 41. percben a vendégek másodszor egyenlíthettek volna. Egy jobb oldali kontránál Pilný küldött a másik oldalra egy 30 méteres passzt, amelyet Kapusniak fejelt az ötös sarkáról centiméterekkel fölé. Egy perccel később Tóth Gábort húzták vissza a védők a tizenhatos jobb sarkánál. A megítélt szabadrúgást Németh Tamás megkerülve a sorfalat a rövid alsó sarokba tekerte – 2:0. 

A második félidő első negyedórája teljesen a Duna-partiaké volt. Szaporodó szögletek, gyors támadások zúdultak a vendégek kapujára. A 48. percben Domonkos bal oldali szögleténél az egyik legjobb komáromi a pályán, Martin Šimko a rövid saroktól csúsztatott fejese elszállt a fejek felett, és a hosszú sarokban kötött ki – 3:0. 

A meccs eldőlni látszott. A vendégek nem tudtak kijönni térfelükről, a hazaiak meg több gólhelyzetet – mint korábban sokszor – elpuskáztak. Az 53. percben Domonkos, az 56.-ban Tóth, a 67.-ben Šimko rezegtethette volna meg a púhóiak hálóját. A kihagyott helyzetek után a 79. percben a vendégek a bal oldalról szabadrúgáshoz jutottak. A nem túl jól sikerült szabadrúgás s hosszú sarok közelében landolt, ahova Matej Loduha érkezett, aki a labdát a hálóba segítette – 3:1.

A szépítés után a hazaiak a 85. percben az utolsó szép támadásukat vezették, amelynek végén az egyik hátvéd fejéről kipattanó labda Šimko elé került, aki egyből kapura bombázott, de Strelčík kapus a meccs legnagyobb védésével hárított. A komáromiak 3:1-es győzelmükkel megerősítették dobogós helyüket a tabellán. 

Érdekes

KFC Komárno–MŠK Púchov 3:1 (2:0)

Góllövők: Druga (5.), Németh (43.), Šimko (48.), ill. Loduha (79.).

Sárga lap: Šmehyl, Tóth, Szőcs, Šurnovský, ill. Holáň, Afolabi, Martinček, Pilný, Kopičár.

Játékvezető: Libiak, 432 néző.

KFC: Bréda–Šmehyl, Varga, Szőcs, Šurnovský–Šimko, Németh (86. Matič), Domonkos–Ganbold (61. Nguidjol), Druga (46. Adayilo), Tóth (61. Abrahám).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?