Győzelemmel zárni

Pozsony. A szlovák labdarúgó-válogatott idei utolsó mérkőzésén Nagyszombatban Ukrajnát fogadja. Ladislav Jurkemik szakvezető nem tagadja, a Spartak-stadionban győzelemmel szeretnék zárni az esztendőt.

Az októberi szlovák–angol összecsapás után ismét hazai pályán játszik a Jurkemik-legénységSomogyi Tibor felvételeBizakodva várják a találkozót a hazaiak, annak ellenére, hogy négy kulcsember – Németh Szilárd, Vittek, Janočko, Zeman – nem lép pályára. „Nehéz dolgunk lesz, hiszen Európa egyik legerősebb nemzeti csapatát látjuk vendégül. Elsősorban a legnagyobb sztárnak számító Andrej Sevcsenkóra (AC Milan) kell majd vigyáznunk, de a többiek is jól kezelik a labdát. Gyorsak, agresszívak az ukránok, akik fegyelmezetten futballoznak. Egy biztos, teljesen más taktikával játszunk majd, mint az angolok ellen. Úgy tervezem, mind a 18 meghívott labdarúgónak lehetőséget adok. Válogatottunknak szüksége van a sikeres eredményekre, bízom benne, hogy szurkolók hathatós támogatásával megnyerjük a találkozót” – mondta Ladislav Jurkemik vezetőedző.

A libereci Ivan Hodúr újoncnak számít a keretben. „Az első benyomásaim rendkívül kedvezőek, ha szóhoz jutok, játékommal igazolni akarom, hogy jól döntött a tréner, amikor beválogatott. Egyébként az ukránok ellen egyáltalán nem leányálom futballozni, nagyon örülnék, ha győztes összecsapáson mutatkoznék be címeres mezben.”

„Tipikus orosz futballt produkálnak az ukránok, ez a stílus nem nagyon fekszik nekünk. Gyors kontráik rendkívül veszélyesek. Sok függ attól, hogy sikerül-e semlegesítenünk Sevcsenkót. Természetesen hazai pályán nyerni akarunk” – vélekedett a Cipruson légióskodó Jozef Kožlej.

Tegnap délben érkeztek Pozsonyba az ukránok, nem tartott a többiekkel az Arsenal rutinos hátvédje, Oleg Luzsnij. A 34 éves játékos kisebb sérüléssel bajlódik, s mivel szombaton klubcsapatára fontos bajnoki vár, lemondta a meccset.

Leonyid Burjak szövetségi kapitány a tegnapi sajtótájékoztatón – hiába várták a tollforgatók Sevcsenkót – óvatosan nyilatkozott: „Mivel barátságos találkozóról van szó, új taktikai elemeket szeretnénk kipróbálni. Láttuk a Szlovákia–Anglia Eb-selejtező felvételét, tehát nagyjából tudjuk, mire számíthatunk. Kicsit tartok a meccstől, ám meggyőződésem, hogy védenceim kitesznek magukért. Színvonalas kilencven percre számítok, remélem, jó eredményt érünk el.”

A VÁRHATÓ ÖSSZEÁLLĺTÁSOK – SZLOVÁKIA: König–Čišovský, Dzúrik, Hlinka–Pinte, Petráš, Karhan, Mintál, Leitner–Kožlej, Benčík. UKRAJNA: Reva–Radcsenko, Sztarosztjak, Tyimoscsuk, Kormilcev– Guszin, Voronyin, Kalinyicsenko, Levcsenko–Vorobej, Sevcsenko.

A 17.30-kor kezdődő mérkőzést – élőben közvetíti az STV2 – lengyel játékvezetői hármas irányítja, Zbigniew Marczy fújja a sípot. A két ország utánpótlás válogatottja ma délután (13.30) a ligeti stadionban találkozik egymással. (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?