Győr: bravúr kellene

<p>Bravúros teljesítményre lenne szüksége a Győri ETO-nak az izraeli Maccabi Tel-Aviv ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező 2. fordulójának ma esti (20.30) idegenbeli visszavágóján.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A magyar bajnok múlt szerdán hazai pályán 2:0-s vereséget szenvedett izraeli riválisától, ezzel a kiesés szélére sodródott. Pintér Attila együttese ráadásul nagyon gyenge játékot produkálva kapott ki.

Az első összecsapás győri kezdőcsapatának tagjai közül Völgyi Dániel balhátvéd sérülés miatt nem tarthatott a csapattal Tel-Avivba. A hazaiaknál is lehet egy hiányzó: a Maccabi első számú csatára, a svéd Rade Prica ugyanis megsérült edzésen, s játéka egyelőre kérdéses.

A győriek csatára, Varga Roland a Nemzeti Sportnak bizakodva nyilatkozott a visszavágó előtt: „Lehet, hogy a külvilág azt várja, kimegyünk, a Maccabi pedig fél gőzzel kiüt minket, de én nem így látom. Bármi megtörténhet! Ha nem hinnék komolyan abban, hogy ez a párharc még nincs lefutva, nem is utaznék el a találkozóra. Csak azért is hiszek a csapatban. Úgy semmi értelme elindulni, hogy nincs esély, essünk túl a visszavágón mielőbb, hiszen azt kötelező lejátszani, amúgy az egész BL-szereplést felejtsük el. Miért ne lehetne életünk meccsét éppen Tel-Avivban lejátszani? Miért biztos, hogy a második mérkőzés is a Maccabinak alakul szerencsésen?”

A Győr a Gyirmót elleni edzőmeccsen hangolt a találkozóra, s 0:1-es állásról fordítva végül 3:1-re nyert.

A múlt héten eldőlt, hogy a párharc továbbjutója a svájci FC Basellel találkozik majd a következő körben. Míg a Baselnél már mindenki a Maccabira koncentrál (a győri továbbjutás lehetőségével valahogy nem számolnak), Paulo Sousa, az izraeli bajnok mestere figyelmeztetett, nem szabad túlságosan előreszaladni. „Ha már most a Baselre és a következő körre koncentrálunk, akkor baj lesz. Csak akkor tehetjük meg ezt, ha profin bevégezzük a munkát. Nem szabad továbbra sem lebecsülnünk az ellenfelünket, jól ismerem a győri csapatot, képes meglepetést szerezni. Teljes koncentrációval meg kell oldanunk ezt a feladatot, és akkor majd figyelhetünk a következő selejtezőkörre” – mondta a Videoton korábbi trénere. (MTI, ns)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?