Guardiolának idegenben nem megy

<p>Könnyen megismétlődhet a 2014-es labdarúgó Bajnokok Ligája-döntő. A Real kedvező helyzetből várhatja a Manchester City elleni visszavágót, az Atlético pedig egygólos előnnyel utazhat Bajorországba. Látva a spanyolok betonbiztos védekezését, ez hatalmas előnynek tűnik&hellip;</p>

Könnyen megismétlődhet a 2014-es labdarúgó Bajnokok Ligája-döntő. A Real kedvező helyzetből várhatja a Manchester City elleni visszavágót, az Atlético pedig egygólos előnnyel utazhat Bajorországba. Látva a spanyolok betonbiztos védekezését, ez hatalmas előnynek tűnik.

Nem csoda, hogy az elődöntő mezőnyének kialakulásakor sokan legyintettek: Real Madrid, Manchester City, Atlético Madrid, Bayern München, a döntő kapujában megint a megszokott sztárcsapatok, sok izgalomra ne számítsunk. A keddi manchesteri mérkőzés csalódást is okozott, a ManCity és a Real Madrid nem bírt egymással Manchesterben. Szerdán az Atlético Madrid fogadta a Bayern Münchent, s az mindenképpen fejlődés, hogy a Vicente Calderónban láthattunk legalább egy gólt.

Mégpedig milyen gólt! Saúl Níguez a negyeddöntő visszavágóján még „csak” egy csodálatos assziszttal vétette észre magát, az első félidőben parádésan ívelt Antoine Griezmann fejére, ezzel már továbbjutásra állt az Atlético a Barcelona ellen. A Bayern elleni mérkőzésen sokkal nagyobbat robbantott: a 11. percben megindult a kapu felé, a Bayern-védők úgy dőltek el mellette, mint a kuglibábuk, Thiago Álcantara, Xabi Alonso és Juan Bernat is padlót fogott, majd 21 éves középpályás a tétlenkedő Alaba mellől, nagyjából 15 méterről csavart a hosszú sarokba. A labda a kapufa érintése után pattant a gólvonal mögé. Elállt a szánk. A focistát a Transfermarkt április elején 20 millió euróra taksálta, kíváncsiak lennénk a következő frissítésre – az ötmásodperces mozdulatsor akár tízmillió eurót is dobhat a játékos értékén.

Volt mit ünnepelni Saúl gólján, rutinos meccsnézők ugyanis ekkor már sejthették, hogy túl sok látványosságot vagy gólt ezen a mérkőzésen már nem fogunk látni. Így is lett. Az Atléticónak sorozatban ez volt a harmadik mérkőzése, ebben a szezonban pedig összesen a tizenkettedik, amelyet 1:0-ra nyert meg. Ennek a csapatnak egyszerűen nem lehet gólt lőni: az idei 52 tétmeccse közül 33-at kapott gól nélkül hozott le az Atléti. Egyszer azért szívinfarktus közeli állapotba kerülhettek a hazai drukkerek: a 2. félidőben David Alaba bombája után a gólvonal elé pattant a labda a keresztlécről. De kerülhetett volna még kínosabb helyzetbe Guardiola Bayernje: a hajrához közeledve egy mintaszerű hazai kontra végén Fernando Torres is a kapufát találta telibe. A „régi” Torresnél ez biztos gól – ami közhely, de talán igaz.

S miközben az Atlético ismét a döntő kapujában áll, nem lehet azt mondani, hogy a szezon végén távozó Pep Guardiola müncheni ténykedése diadalmenet lenne. Sőt, sokkal inkább lejtmenet. A Bayern 2014 februárjában 2:0-ra nyert az Arsenal vendégeként, az azóta a kieséses körben lejátszott nyolc idegenbeli BL-meccse közül a csapat egyet sem tudott megnyerni (Atlético 0:1, Benfica 2:2, Juventus 2:2, Barcelona 0:3, Porto 1:3, Sahtar 0:0, Real Madrid 0:1, Manchester United 1:1). Igaz, a visszavágón hazai pályán kell nyernie a Bayernnek, amely Guardiolával márt többször összeszedte magát az Allianz Arenában (a Portót tavaly az idegenbeli 3:1-es vereség után odahaza lépték le 6:1-re), s friss még az emléke a Juventus elleni csodálatos fordításnak is. Egy biztos: az Atlético ellen nem engedheti meg magának a Bayern, hogy gólt kapjon – ez esetben ugyanis hárommal kellene felelnie kedden, ami nem tűnik éppen reálisnak Diego Simeone katonái ellen.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?