Grassl szlovák csúcsa teremevezésben

<p>Hattized másodpercet lefaragva korábbi csúcsából, tíz másodperces előnnyel győzött a 8. Sĺňava-kupa teremevező versenyen Grassl Antal. A komáromi kenus a képzeletbeli kétezer méteres távot 5:52,2 perc alatt teljesítette.</p>

J. MÉSZÁROS KÁROLY

„Viszonylag könnyedén győztem, bár cseh üldözőm elég jó evezős hírében áll. Rögtön a táv elején elhúztam tőle, majd tartottam, s végül a hajrában még növeltem is az előnyömet – tájékoztat a sportág korábbi kétszeres vb-bronzérmese. – Jobb lett az időm, mint gondoltam. 2005 óta járok a pöstyéni versenyre, miközben csak egyszer hiányoztam. Amikor ott voltam, mindig győztem. Idei rajtom jó felkészülés volt a márciusi országos bajnokságra, és mivel a viadal része volt a Cseh Kupának, így rajtjogot szereztem arra, hogy indulhassak a cseh bajnokságon is, ahol erősebb az evezők mezőnye. Idén szeretném 5:50 perc alá szorítani a szlovák csúcsot.”

Grassl Antal májusban már 35 éves lesz, de nem mondott le még a kenuzásról se. Tavaly megpróbálkozott kijutni a londoni olimpiára, de nem sikerült neki. Bútorszállítással foglalkozik, s közben kedvtelésből télen teremevez, nyáron kenuzik. „Meglátom, milyen formában leszek a válogató előtt. Annyira keményen nem edzek, mint tavaly, de ha lesz kedvem, elmegyek Račicére – mondja a szimpatikus sportoló, aki nem híve a dél-csehországi kajak-kenus kirándulásoknak. – Nem adtam még fel, folytatom a kenuzást. Annyit készülök, amennyit az időm megenged. Nem veszem annyira komolyan a munkát, mint az előző években, amikor az olimpiai részvétel is szóba jöhetett. Ha úgy érzem, lesz esélyem, akkor elmegyek a válogató versenyre. Nem olyan könnyű kiszállni a kenuból.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?