Görbiczék két veresége

<p>Újvidék. A magyar női kézilabda-válogatott Romániától (21:17) és Németországtól (27:26) is kikapott a szerbiai világbajnokságon. Arról, hogy a Hajdu-csapat végül a D csoport második vagy hamradik helyén végzett-e, a lapzárta után véget ért Románia–Csehország meccs döntött.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A tavalyi Európa-bajnokságon bronzérmes magyarok szinte tökéletes első félidőt produkáltak a németek ellen a parádézó Görbicz Anita vezérletével, vezettek már 14:10-re is, de a szünet előtti pontatlanságok miatt csak kétgólos előnnyel vonultak pihenőre.

A folytatásban hol az egyik, hol a másik csapat vezetett, a végjátékban pedig a németek voltak a jobbak. Görbicz hiába szórt összességében 12 gólt, sorsdöntő pillanatban hibázott: 12 másodperccel a meccs vége előtt kihagyta a hétméterest, így elúszott a döntetlen lehetősége, Németország 27:26- ra győzött.

„Remek, jó iramú, érdekes meccset vívtunk, amely sok tapasztalattal szolgált. A csehek elleni meccs után azt mondtam, az a siker felért egy vereséggel, ez a vereség viszont egy győzelemmel. Jön a hatodik meccs, amiért kijöttünk, erre jó felkészülést jelentett a mostani találkozó” – nyilatkozta Hajdu János szövetségi kapitány.

Mindez azt jelenti, hogy a magyarok két vereséggel zárták a csoportkört – ugyanis csütörtök este 21:17-re kikaptak a románoktól. Görbiczék remek első félidőt produkáltak, és az ellenfél egyszer sem tudott vezetni. A tornára már benevezett Zácsik Szandra, illetve a sokat mozgó Görbicz Anita révén 10:8-as előnnyel vonult el pihenőre Hajdu János szövetségi kapitány csapata. A folytatásban összeszedettebb volt a román együttes, a 47. percben vezetett először, majd kiváló kapusteljesítménnyel a győzelmet is megszerezte. A magyar válogatott az utolsó negyedórában csupán három gólra volt képes.

Ha a Románia–Csehország lapzárta után véget ért meccsen a románok pontot szereztek, akkor a D csoport második helyén zártak, s Görbiczék a harmadikról folytathatják a nyolcaddöntőben, a C csoportból érkező ellenfél ellen. (MTI, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?