Gombos jól kezelte a kríziseket, ezért győzött Orléans-ban

Orléans |

<p>Pályafutása ötödik tornagyőzelmét aratta a hétvégén Gombos Norbert.</p>

Az orléans-i keménypályás tenisztorna döntőjében 6:3, 5:7, 6:2-re verte a hazai Julien Benneteau-t. A nádszegi származású versenyző sikerének köszönhetően a 80. helyre lépett előre a világranglistán, ez pályafutása eddigi legjobb eredménye. Gombos a döntőben 14 ászt ütött, és az első szerváinak 70%-a volt jó. A második szervája viszont a mérkőzés elején nem igazán működött (az első szettben csak a második adogatása 29%-ából szerzett pontot), a mindent eldöntő harmadik játszmában azonban ebben a mutatóban is jelentősen feljavult (63%). A szlovákiai játékos Orléans-ban öt meccset nyert, ebből hármat döntő szettben (a második fordulóban a német Maden, a negyeddöntőben az orosz Kuznyecov, majd a fináléban Benneteau ellen). Ez is mutatja, hogy ha voltak is bizonytalankodásai, a legkiélezettebb helyzeteket egész héten jól tudta kezelni. „Végig agresszíven játszottam, kevés ki nem kényszerített hibát követtem el, és főleg jól megoldottam a krízishelyzeteket. Ez volt a siker fő kulcsa” – nyilatkozta a 27 éves teniszező. „Már a második fordulóban nagyon nehéz meccset játszottam Maden ellen, mind a ketten jól játszottunk, hosszú labdamenetek voltak. Kuznyecov ellen magamnak tettem nehézzé a mecset, mert már 6:2, 4:1-re vezettem, könnyen nyerhettem volna. Buta hibákkal segítettem Kuznyecovnak, hogy visszajöjjön a meccsbe, de szerencsére nem omlottam össze, és végül győztem. A legnehezebb mérkőzés a döntő volt, a hazai Benneteau nagy nyomást helyezett rám, nehezen nyertem meg a szerváimat, és sok energia kellett minden egyes ponthoz” – mesélte Gombos.Azért is volt fontos számára ez a siker, mert tavaly Orléans-ban döntőt játszott. „Nehéz időszak vár rám, mert sok pontot kell megvédenem. Örülök, hogy Orléans-ban ez ilyen jól sikerült. Idén sokkal erősebb volt a mezőny, mint tavaly, ezért nagy önbizalmat ad nekem ez a siker, a további tornákra könnyebb szívvel mehetek” – magyarázta Gombos Norbert. Ez volt a harmadik franciaországi tornagyőzelme, 2015-ben Cherbourg-ban, tavaly pedig Brestben diadalmaskodott. „Franciaországban mindig jól érzem magam, jól meg vannak szervezve a tornák. Az orléans-i az egyik legjobb challenger egész évben, Pozsonyhoz hasonlíthatnám. Sok a néző, és van sólyomszem is, ami megnyugtatóan hat a játékosokra” – tette hozzá Gombos. Gombosra jövő héten egy kisebb olasz challenger vár Ortiseiben, majd a stockholmi ATP-torna főtábláján szerepel. Ezután visszatér Brestbe, ahol megpróbálja megvédeni tavalyi címét, de ha esetleg hamarább kiesne, akkor tervei szerint részt vesz a párizsi ATP-torna selejtezőjén. Az évet november közepén a pozsonyi nemzetközi viadalon zárja, ahol szintén címvédőként léphet pályára.  
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?