Gólparádét rendeztek az NB I-es csapatok

DVTk.FRadi2023október

Potyogtak a gólok a labdarúgó OTP Bank Liga 10. fordulójában, Zalaegerszegen hét, Újpesten nyolc, míg az MTK otthonában öt gól esett, de a többi találkozón is sokszor nyúlhattak maguk mögé a kapusok.

A Kisvárda kilenc idegenbeli bajnoki után térhetett haza, miután végre sikerült játékra alkalmas állapotba hozni a stadionjuk gyepszőnyegét. Mátyus János csapata pedig szezonbéli második győzelmével elmozdult az utolsó helyről, ahová éppen aktuális ellenfelük, a Mezőkövesd csúszott vissza.

A játéknap második mérkőzésén 43 perc után már 3:0-ra vezetett Zalaegerszegen a Paks, ám a szünetben már csak egy volt Bognár György csapatának előnye. A második fél-időben viszont már csak a vendégek találtak be, így hétgólos meccsen vitték el a három pontot a védekezéssel hadilábon álló egerszegiek otthonából. A ZTE az eddigi tíz bajnokiján 25 gólt kapott, amellyel vezeti ezt a nem túl hízelgő rangsort.

„Összességében nem éreztem olyan pillanatot ma, amikor veszélyben lett volna a győzelmünk. Nyilván a félidő előtt bekapott két gól nem volt kellemes, de szerencsére jött a szünet, és rendezni tudtuk a sorokat. Hármat cseréltünk, más típusú játékosok kellettek, viszont a játékunk az egész mérkőzés alatt végig ült. Rengeteg pontrúgásunk volt, amit ebben a szezonban a Zalaegerszeg nem védekezik le jól, mi pedig ezekre nagy hangsúlyt fektettünk. Nagy erőt ad számunkra az a fajta közösség, ami már tizenöt-húsz éve a klub körül van” – idézte vezetőedzője, Bognár György szavait a paksiak honlapja.

Újpesten még ennél is egyértelműbben alakult a lila-fehér rangadó, hiszen a hazaiak már 5:0-ra is vezettek a Kecskemét ellen. A vendégek csak kozmetikázni tudtak az eredményen, de az 5:3 sokkal jobban mutat, mintha magukba roskadtak volna a játékosok az ötödik bekapott gól után. „Gratulálok a csapatomnak az első 56 perchez! Sokat beszélek arról nekik, hogyan kell csapatként játszani, nem egyénieskedve, ez sajnos a végére átcsapott a rossz irányba. Egyesek azt gondolták, hogy nem kell védekezni, könnyű labdákat szórtunk el, nagyon tanulságos időszak volt. Ez az, amit a kezdetektől mondok, hogy nem szabad elkövetni. Nem szabad leülni és elengedni egy meccset. Kész szerencse, hogy ekkora előnnyel mentünk neki az utolsó harminc percnek. Nem véletlenül kérek mindig fegyelmet a csapatomtól. Tudom, hogy nehéz végig megtartani a koncentrációt, az erőnlétet, de ez a feladatunk, ezen kell dolgoznunk” – értékelt kritikusan a találkozó után az újpestiek trénere, Nebojsa Vignjevics.

Vasárnap a Puskás Akadémia ott folytatta, ahol a Paks és az Újpest abbahagyta. A felcsútiak szintén öt gólt rúgtak, ám az ő védelmük stabilabb volt a másik két csapaténál, hiszen a köbölkúti edző, Hornyák Zsolt csapata egy gólt sem kapott az MTK otthonában. Hozzá kell tenni, hogy egészen máshogy is alakulhatott volna a találkozó, hiszen a kék-fehérek a 6. percben büntetőből vezetést szerezhettek volna, ám Stieber Zoltán a felső lécre bombázott, négy perccel később pedig már a vendégeknél volt az előny.

A játéknap második mérkőzésén a Debrecen már a félidőben 2:0-ra vezetett a Fehérvár ellen. A szünet után szintén két gól esett, de már egyenlő elosztásban, így a Loki négy nyeretlen bajnoki után ismét győzött és feljött a hatodik helyre a tabellán.

A forduló utolsó találkozóját Miskolcon rendezték, ahol 12 178 néző előtt remek hangulatú, magas színvonalú és jó iramú mérkőzést játszott egymással a Diósgyőr és a Ferencváros. Bár a hazaiaknak is akadtak nagy lehetőségeik, a pályán inkább a vendégek akarata érvényesült és Botka Endréék megérdemelten vihették haza a három pontot. 

„Elsősorban azt szeretném kiemelni, hogy a pályára lépő csapatok és a két szurkolótábor egy fantasztikus futballünnepet teremtett. Minél több ilyen mérkőzés lesz a magyar NB I.-ben, annál színvonalasabb színvonalról beszélhetünk – kezdte a mérkőzés utáni sajtótájékoztatót, a hazaiak vezetőedzője, Kuznyecov Szergej. – Ami a mérkőzést illeti, nagyon sok jó dolgot láttam, és nyilván hibákat is követtünk el. Végig partiban voltunk azzal a csapattal, amelyik megnyerte a legutóbbi öt bajnokságot, folyamatosan a nemzetközi kupák csoportkörében szerepel. Azt is megtapasztaltuk, hogy a helyzetkihasználás milyen sokat jelent, hiszen az ellenfelünk szinte az első helyzetből gólt szerzett. Nekünk is voltak helyzeteink, ám nem mentek be. A második félidőben pedig egy szép támadás végén duplázták meg az előnyüket. Nem adtuk fel, próbáltunk visszajönni a meccsbe, és szépítettünk. Szerettem volna, ha legalább egy döntetlent elérünk, de nem sikerült, mert néha elkapkodtuk a támadásokat, higgadtabban kellett volna kijátszani a labdát a szélre, és a félterületen bontani az FTC védekezését.” – zárta nyilatkozatát a DVTK mestere, akihez hasonlóan kollégája is kiemelte a jó hangulatot.

„Tudtuk jól, hogy hasonló mérkőzésre számíthatunk, rangadóra készültünk a DVTK ellen. Az ilyen meccseket nagyon élvezem. Nehéz mérkőzést vívtunk, boldog vagyok, hogy ilyen stadionokban telt házas bajnokit játszhatunk. Szeretnék gratulálni a hazai csapatnak és az ellenfél vezetőedzőjének is, tényleg remek meccset játszottunk. Az első félidőben további találatokat szerezhettünk volna, viszont az is igaz, hogy az utolsó percekben Dibusz Dénes góltól mentette meg a csapatot – mondta Dejan Sztankovics, akit a sérülés miatt lecserélt Varga Barnabás állapotáról is kérdeztek. – Varga Barnabás nagyon sok energiát beleadott, főleg az Eb-selejtezők során. Emlékszem, amikor még magam is a válogatottban játszottam, sosem volt megállás. Ugyanez igaz másokra is, benne van a sérülés ebben. Bízom benne, hogy nem komoly Barnabás sérülése és mielőbb visszatérhet közénk, de természetesen vannak cserejátékosaink is. Szerencsére nagyon sok játékosunk van, de egyikük sem véletlenül szerepel a Ferencvárosban, valamennyiüknek megvan a kvalitása hozzá, hogy egy ilyen nagy csapatban játszhassanak” – válaszolta Sztankovics.

Jegyzőkönyv

OTP BANK LIGA, 10. forduló

Kisvárda Master Good–Mezőkövesd Zsóry FC 2:1 (2:1)

Kisvárda, 2150 néző. Gólszerzők: Cipetic (29., 11-esből), Balogh N. (41.), ill. Széles (22., öngól). Jv.: Pillók. Sárga lap: Ilievski, ill., Beriasvili, Gomis, Lukic.

ZTE FC–Paksi FC 2:5 (2:3)

ZTE Aréna, 3277 néző. Gólszerzők: Mance (44., 45+3., a második 11-esből), ill. Windecker (32., 43.), Skribek (39.), Hahn (50.), Szabó J. (59.). Jv.: Erdős. Sárga lap: Beke, Silye, Kovács K., Papp (mind Paks).

Újpest FC–Kecskeméti TE 5:3 (2:0)

Szusza Ferenc Stadion, 5732 néző. Gólszerzők: Csoboth (5., 52.), Tamás K. (33.), Tajti (47.), Onovo (51.), ill. Szalai G. (57.), Szuhodovszki (60.), Vágó (86.). Jv: Bognár. Sárga lap: Onovo, Varga (mind Újpest).

MTK Budapest–Puskás Akadémia FC 0:5 (0:2)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2625 néző. Gólszerzők: Batik (10.), Gruber (38.), Corbu (65.), Nagy Zs. (74.), Favorov (91.). Jv.: Antal. Sárga lap: Stieber, ill. Corbu.

Debreceni VSC–Fehérvár FC 3:1 (2:0)

Debreceni Nagyerdei Stadion, 5870 néző. Gólszerzők: Bárány (7.), Domingues (33., 70.), ill. Szabó Le. (46.). Jv.: Berke. Sárga lap: Romancsuk, ill. Szabó Le., Szerafimov, Karamoko.

Diósgyőri VTK–Ferencvárosi TC 1:2 (0:1)

DVTK Aréna, 12 178 néző. Gólszerzők: Pozeg Vancas (68., 11-esből), ill. Botka (14.), Pesics (61.). Jv.: Bogár. Sárga lap: Pernambuco, ill. Varga, Abu Fani, Wingo, Marquinhos, Botka.

Következik

11. forduló – október 28., szombat, 12.30: Kecskemét–ZTE; 14.45: Fehérvár–Diósgyőr; 17.00: Puskás Akadémia–Debrecen. Október 29., vasárnap, 13.15: Mezőkövesd–MTK; 15.30: Paks–Kisvárda; 18.00: Ferencváros–Újpest.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?