Góllal szeretne ünnepelni

Middlesbrough/Pozsony. Angliában hagyomány, hogy az ünnepek alatt sem szünetelnek a küzdelmek, s erőltetett menetben játsz-szák a bajnoki futballmér-kőzéseket. Németh Szilárdot, a Middlesbrough szlovákiai légiósát szigetországi élményeiről faggattuk.

Németh Szilárd (jobbról) eddig húsz gólt szerzett a Premier League-benTASR/AP-felvételMiként tölti az ünnepeket?

Sajnos, ezúttal sem tudok hazalátogatni, hiszen december 26-án a Birmingham otthonában lépünk pályára. Előtte két napon át délelőttönként hetvenperces edzésünk lesz. Négy év alatt már megszoktam, hogy a pályán töltöm ezt az időszakot. Egyébként Angliában nem a szenteste jelenti a legnagyobb ünnepet, hanem huszonötödikén ebéddel köszöntik a karácsonyt. A barátnőmmel azonban betartjuk a hazai hagyományokat. Nagy kár, hogy Dávid fiam nem lehet velem, így az ajándékát csak később kapja meg.

Ilyenkor Angliában is nagy a bevásárlási láz?

Még nagyobb, mint nálunk. Hatalmas nyüzsgés van az üzletekben, úgy tűnik, hogy szinte mindenkinek vesznek valamit.

Steve McClaren edzőt is megajándékozza?

Azért ott még nem tartunk. Nem vagyunk olyan viszonyban, hogy erre sor kerüljön. Bár a legutóbbi kirohanásom óta lényegesen több játéklehetőséget kapok, de kapcsolatunkon ez nem változtatott.

Két éve pazarul sikerült a karácsonya, hiszen remek találatával legyőzték a Manchester Unitedet.

Természetesen, az lenne az igazi, ha góllal tenném emlékezetesebbé az ünnepeket. Alkalom lesz rá bőven, hiszen a birminghami találkozó után két hazai meccs következik, huszonnyolcadikán a Norwich-ot, január elsején pedig éppen a Vörös Ördögöket fogadjuk. Fantasztikus lenne ismételni...

Nem csalódott, hogy „csak” az ötödik lett a szlovákiai Év labdarúgója ankéton?

Nagyjából reálisnak tartom a helyezésemet. Marek Mintál rászolgált az elsőségre, s Robo Vittek, Miro Karhan és Stano Varga is sikeresebb esztendőt zárt, mint én.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?