Gólínség a járási rangadón

Garamkálna. Kis híján botrányba fulladt a nyugat-szlovákiai V. liga keleti csoportja 20. fordulójának szombat délutáni garamkálnai párharca. A Lévai járást képviselő, élmezőnyben tanyázó kollektívák szombat délutáni találkozójának 73.

Garamkálna. Kis híján botrányba fulladt a nyugat-szlovákiai V. liga keleti csoportja 20. fordulójának szombat délutáni garamkálnai párharca. A Lévai járást képviselő, élmezőnyben tanyázó kollektívák szombat délutáni találkozójának 73. percében ugyanis egy minden bizonnyal alkohol hatása alatt lévő hazai szurkoló a korlátot átugorva Vincze partjelzőt akarta bántalmazni. A rendezők azonban résen voltak és Vyskočil játékvezető segítségével a legjobbkor léptek közbe.

Az első említésre méltó helyzet a 12. percben adódott, amikor Barecz lövését a hazaiak kapusa védte. Ezt követően Tóth ügyesen elhúzott a bal oldalon, beadását egy kapu előtti kavarodást követően Straňák a kapusba lőtte.

A félidő végén még Šebo és Barecz puskázott el egy-egy helyzetet. A második félidő elején Szabó edző a kispadon ülve megjegyezte, úgy látszik, a fiúk mindkét oldalon döntetlenre játszanak. Igaza lett. Az 50. érdekes jelenet szemtanúi voltak a szurkolók: a garamkálnai Hajtót ugyanis fejen találta a labda, a megroggyant futballistát a vendégcsapat edzője szaladt be ápolni. Dušan Szabó sportszerűségből jelesre vizsgázott. A második játékrész közepe táján forró pillanatokat kellett éltek át a deméndieknek. Először Sulyan lövését tolta ki ujjheggyel Šipoš, majd Szilvás lövését védte mesterien. Tíz perccel a meccs vége előtt Šebo saját kapuja torkából rúgta ki a labdát. A 85. percben a vendégek rutinos játékosa, Mészáros felvágta Bielyt, s miután begyűjtötte második sárgáját, a kiállítás sorsára jutott. A hoszszabbításban Straňák eldönthette volna a három pont sorsát, de kecsegtető helyzetben a kapu mellé lőtt. Az első félidőben a vendégek játszottak jobban és veszélyesebben, míg fordulás után a garamkálnaiak uralták a mezőnyt. Bár a deméndiektől többet vártak a nézők a derbin, melyen mindkét fél képviselői szigorúan ügyeltek a taktikai utasítások betartására.

KALNÁ NAD HRONOM–DEMANDICE 0:0. Sárga lap: Mészáros. Piros lap: Mészáros. Játékvezető: Vyskočil, 550 néző.

Kalná nad Hronom: Guťan–Hrnčiar, Sulyan (73. Sakoš), Rácz, Varga, Biely, Thaly, Čontoš, Hegedűs, Szilvás (83. Malček), Hajtó (66. Jančo). Demandice: Šipoš–Krammer, Látečka (67.p. Felyó), Vavrovič, Mészáros, Dvorakovič, Barecz, Tóth (86.Augustín), Benca, Straňák (91. Fiam), Šebo. (áb)

EDZŐI VÉLEMÉNYEK

Mário Škorupa (Kalná nad Hronom): „Igen nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Mindkét részről kemény, harcias futballt produkáltak a játékosok. A vendégeknek két, nekünk pedig három ziccerünk volt. Védenceim játékával elégedett vagyok, a döntetlent pedig igazságos eredménynek tartom.”

Dušan Szabó (Demandice): „Jó iramú, szemre tetszetős összecsapás szemtanúja volt a nézősereg. Az első játékrészben elpuskáztuk góllal kecsegtető helyzeteinket, ami megbosszulta magát. A járási rangadón a labdarúgás győzött, aminek azért is nagyon örülök, mivel régebben gyakran sportszerűtlen meccseket vívtunk egymással.” (áb)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?