Gera vigasztalta Lipcseit

Prága. Katasztrófa – ezzel a szóval értékelte a kiesést Lipcsei Péter a Sparta–Ferencváros (2:0) BL-selejtező után. A csalódottság beszélt Rósa Dénesből is, aki pályafutása legkegyetlenebb pillanatainak nevezte a prágai vereséget.

Prágában (is) sok borsot tört a csíkos mezes Ferencváros a Sparta orra alá, végül – hosszabbítás után – az esélyesebb csehek örülhettek a továbbjutásnakSomogyi Tibor felvételeLipcsei Péter, a Ferencváros csapatkapitánya sérülés miatt nem játszhatott a Letnán (helyette Szűcs Lajos viselte a karszalagot), és a mérkőzés után elmondta: ha a pályán lett volna, talán könnyebben viseli a vereséget, mint így, amikor tehetetlenül kellett figyelnie az eseményeket a kispadról. „Az bosszant leginkább, hogy partiban voltunk a Spartával, sőt az első félidő szerintem a miénk volt. Ilyen buta gólokat azonban nem szabad kapni. László Csaba a meccs előtt kifejezetten felhívta a játékosok figyelmét arra, hogy a bírói sípszóig kell küzdeni, hogy nem lehet kiengedni egy pillanatra sem. Erre fel éppen az utolsó pillanatokban aludtunk el... Szomorú vagyok, nagyon szomorú, mert az első meccs alapján azt hittem, hogy kiharcoljuk a továbbjutást. De azt a csapat nevében megígérem a szurkolóinknak, hogy az UEFA-kupában megpróbálunk minél messzebb jutni.”

Miközben Lipcsei az öltözőből kikászálódó csapattársakra várt a Fradi buszánál, Gera Zoltán hívta őt telefonon. Az immár Angliában légióskodó Gera arról érdeklődött, hogyan végzett a Fradi a Sparta ellen, a West Bromwich Albion új szerzeménye ugyanis a prágai BL-selejtezővel egy időben bajnoki mérkőzést játszott a Tottenham Hotspur ellen. Lipcseit legalább az vigasztalhatta, hogy az egykori játszótárs megszerezte első gólját a Premier League-ben.

Rósa Dénest viszont aligha vigasztalta bármi is a kiesés után, az agilis játékos ugyanis csapata legaktívabb játékosai közé tartozott, a sorsdöntő gól előtt azonban éppen ő volt az, aki eladta a labdát. „Kegyetlen pillanatok ezek – vallotta be a középpályás –, pályafutásom legnagyobb csalódását kell most feldolgoznom. Magyar futballista számára ritkán adatik meg, hogy a BL karnyújtásnyira legyen tőle.”

Ugyanezt hangsúlyozta László Csaba is. A Fradi edzője szerint ez a Sparta verhető ellenfél volt: „Nem szólnék semmit, ha egy olyan csapat állított volna meg bennünket, amely minden csapatrészben fölénk nő, amely szétszed bennünket a pályán. ĺgy viszont, hogy a két meccs alapján mi voltunk a jobbak, nagyon nehéz megemészteni a kiesést.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?