Gera marad a Fradiban

Budapest. Tegnap sajtótájékoztatón jelentették be, hogy Gera Zoltán meghosszabbította szerződését a Ferencvárossal. A válogatott játékos – több külföldi klub ajánlatát is visszautasítva – úgy döntött, hogy további 2,5 évig a Fradiban kíván futballozni.

Gera Zoltán 2005-ig a Ferencvárosé!ftc.hu-felvételSzeiler József, az FTC ügyvezető igazgatója: „Azt hiszem, hogy az elmúlt napokban valamennyi ferencvárosi szurkoló, sőt, valamennyi labdarúgó-rajongó, és persze mi magunk is nem mindennapi feszültségben éltünk, hiszen egészen a legutóbbi órákig nem volt eldöntött tény, hogy Gera Zoltán hol, és hogyan folytatja pályafutását. Nos ma eldőlt, hogy 2005. június 30-ig a Ferencváros 30-as számú mezét viseli majd! A Ferencváros mindvégig türelmesen, és kitartóan tárgyalt, és azzal is tisztában voltunk, hogy az idő múlása nekünk dolgozik. Jól látható volt, hogy Zolira milyen hatást gyakorolnak a Ferencvárosban végbemenő változások. Jól ismerjük őt, és tisztában voltunk azzal, hogy semmi másra nem vágyik, mint arra, hogy egy őt szerető közösségben, minőségi csapatban futballozhasson. A szakmai stáb megalapozott munkája mellett a játékoskeret minőségi feljavítása, fokozatos erősítése is célunk volt. Az építkezés egy újabb és nagyon fontos eleme volt, hogy harcba szálltunk Gera Zoltánért. A verseny nem volt könnyű, hiszen komoly és eredményes, nem egy esetben világhírű klubokkal kellett versenyeznünk. A Galatasaray neve ugye már elhangzott, de hasonló erősségű német, olasz és francia klubok is szerették volna megszerezni Zoltán aláírását. A Ferencváros előtt most adott volt a lehetőség, hogy komoly bevételre tegyen szert, hiszen az említett klubok nem fukarkodtak volna. Mi azonban nem a kiárusítás, hanem a további szisztematikus építkezés mellett döntöttünk, és mindent megtettünk annak érdekében, hogy maradásra bírjuk.”

A Fradi és a magyar válogatott gólerős csatára részletesen ismertette döntésének hátterét: „Elsődlegesen az döntött a Fradi mellett, hogy nagyon jól érzem itt magam, a Ferencvárosban rengeteget fejlődtem, itt lettem elismert játékos. Garami József szakmai igazgató személyében egy kiváló szakemberrel dolgozhattam együtt. Rengeteg emberrel beszélgettem, és mindenki arra biztatott, hogy maradjak a Fradiban. Sok tanácsot kaptam, de senki sem befolyásolt az elhatározásomban. Anyagilag sokkal jobban jártam volna, ha külföldre szerződöm, de a Fradiban most nagyon pozitív folyamatok indultak el, melyeknek én is szeretnék részese lenni. Nagyon sokat számított a szurkolók szeretete, számtalan levelet kaptam, melyben azt kérték a drukkerek, hogy maradjak a Fradiban. A pénz fontos, de nem a legfontosabb. Biztos vagyok benne, hogy jól döntöttem a szerződésem meghosszabbításával.”

Gera beszámolt arról is, hogy az új szerződése mennyivel kínál kedvezőbb feltételeket a réginél? „Jobbak, sokkal jobbak, de számomra az volt a döntő, hogy éreztem, a Ferencváros minden tőle telhetőt megtesz a megtartásomért. Én is úgy érzem, hogy a fejlődésem akkor marad töretlen, ha továbbra is a Fradiban folytatom pályafutásom.”

Szeiler József Gera jövőjével kapcsolatban a következőket nyilatkozta: „Két év múlva, 26 évesen lehet a csúcson és akkor jut el arra a szintre, amikor már egy európai élcsapatban is állandó helyet tud kivívni magának a kezdőcsapatban. Úgy érzem, hogy az ő megtartása jelzésértékű is lehet, hiszen – még egyszer hangsúlyozom – célunk hogy a legjobbjainkat is megtartva igazi „nagycsapatot” építsünk az Üllői úton.” (ftc.hu)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?