Gellei: „Értékes döntetlen”

Katowice. Akár a három pontot is megszerezhette volna a magyar labdarúgó-válogatott a szombat esti lengyelországi Európa-bajnoki selejtezőn, így a döntetlen mindenképpen megérdemelt.

Katowice. Akár a három pontot is megszerezhette volna a magyar labdarúgó-válogatott a szombat esti lengyelországi Európa-bajnoki selejtezőn, így a döntetlen mindenképpen megérdemelt.

–Tudtuk, hogy roppant nehéz feladat vár ránk Chorzówban, hiszen a svédek mellett a lengyelek sem véletlenül szerepeltek a tavalyi világbajnokságon. Ennek tükrében igen értékesnek tartom a megszerzett egy pontot – értékelt a lefújás után Gellei Imre szövetségi kapitány.

Közel 50 ezres közönség félelmetes hangulatot teremtett, de ennek hatása csak tíz percig nyomasztotta a vendégeket.

– Férfias, roppant kemény csata zajlott a pályán, s valamennyi játékosom jól alkalmazkodott ehhez – szögezte le a szakvezető.

Az első játékrészben alig forogtak veszélyben a kapuk, a szünet után Emmanuel Olisadebe és Tököli Attila is eldöntethette volna a találkozó sorsát. A két együttes legveszélyesebb csatára azonban hibázott, így nem esett gól a Slaski-stadionban.

– Nem véletlen, hogy Jerzy Dudeket és Király Gábort is az Európa-klasszisok közé sorolják. Védéseikkel ismét bebizonyították, hogy kiváló teljesítményre képesek.

A magyar válogatott szerdán Svédországot fogadja a Puskás Ferenc stadionban, s várhatóan ismét nehéz összecsapás vár Lipcseiékre.

– A chorzówi egy pontnak csak akkor lesz nagy értéke, ha megnyerjük a következő találkozót. Egyelőre nem kerültünk sokkal közelebb céljaink megvalósításához.

Pawel Janas először ült tétmeccsen a lengyel csapat kispadján, s a szurkolókkal ellentétben úgy érzi, hogy a bemutatkozása nem volt sikertelen.

– Sajnálom, hogy elmaradt a győzelem, de játékosaimat nem érheti bírálat. Mindent megtettek a sikerért, de a kihagyott helyzetekért nagy árat kellett fizetnünk.

A hazai szakvezető szerint sokat számított szombaton este a magyarok összeszokottsága.

– Nagyon nehéz találkozó volt, mert ellenfelünk már régóta együtt játszik. Mi pedig először szerepeltünk ebben az összeállításban. A döntetlen ellenére természetesen nem mondtunk le a továbbjutásról, hiszen még öt találkozó vár ránk. Bármi megtörténhet.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?