Gazdát cserélt a Clippers

Los Angeles |

<p>Lezárult a Los Angeles Clippers kosárlabdacsapatának hosszúra nyúlt eladási ügye, melynek végén Steve Ballmer kétmilliárd dollárért vásárolta meg a klubot.</p>

Az üzlet azt követően jöhetett létre, hogy egy kaliforniai bíróság engedélyt adott a tulajdonos Donald Sterling üzletember feleségének az adás-vétel megkötésére. A milliárdos Sterlinget rasszista megnyilvánulásaiért korábban örökre kitiltották az NBA-meccsekről, tőle külön élő felesége pedig közölte, hogy eladja a klubot a Microsoft korábbi vezérigazgatójának. Férje ezt meg akarta gátolni, ám a bíróság beszámíthatatlannak minősítette őt. Az együttest 33 éve birtokló Sterling akkor közölte, hogy pert indít az NBA ellen, és az ítéletet is megtámadja, ám az illetékes bíró kedden aláírta azt a határozatot, mely engedélyezi az üzlet megkötését.

A 80 éves klubtulajdonos körüli botrány április végén robbant ki, amikor nyilvánosságra került egy felvétel, amelyen ő hallható, amint azt mondja barátnőjének, hogy ne vigyen feketéket a csapata meccseire. A rasszista megnyilvánulás óriási vihart kavart az Egyesült Államokban, az NBA illetékes testülete néhány nappal később örökre kitiltotta a rendezvényeiről a tulajdonost, egyben a legsúlyosabb, 2,5 millió dolláros bírságot szabta ki rá.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?