Garcia Európa-csúcsa

Gent/Budapest/New York/Pozsony. A belga városban rendezett fedettpályás viadalon a spanyol Európa-bajnok Alberto Garcia 13:11,39 percre javította a férfi 5000 m-es futás fedett pályás kontinenscsúcsát. Az eddigi „szakálas” rekordot a belga Puttemans tartotta 1976 óta 13:20,8-al.

Gent/Budapest/New York/Pozsony. A belga városban rendezett fedettpályás viadalon a spanyol Európa-bajnok Alberto Garcia 13:11,39 percre javította a férfi 5000 m-es futás fedett pályás kontinenscsúcsát. Az eddigi „szakálas” rekordot a belga Puttemans tartotta 1976 óta 13:20,8-al.

A budapesti Olimpiai csarnokban immár negyedszer megrendezett atlétikai gálán a férfi távolugrást a spanyol Lamela nyerte 808 cm-rel.

Az eredményekből – férfiak: 60 m: Dovgal (ukrán) 6,63, Dobos (magyar) 6,64; 60 m gát: Giaconi (olasz) 7,77, Kiss (magyar) 7,78. Nők, 60 m: Ekah (nigériai) 7,45, Szabó (magyar)7,45, távol: Vaszi (magyar) 6,51, Montaner (spanyol) 6,44 m.

Két amerikai rekord született a 96. alkalommal megrendezett Millrose Games nemzetközi fedettpályás versenyen New York-ban. A 36 éves hazai Devers 7,78 másodpercre javította a 60 m-es gátfutás legjobb idejét. Női rúdugrásban a szabadtéri csúcstartó szintén amerikai Dragila 472 cm-t ért el, és ezzel csak 4 cm-rel maradt el az orosz Feofanova világrekordjától. Meglepetés, hogy a 60 m-es férfi futásban az amerikai Greene csak 3. lett.

Az amerikai Boisében rendezett fedettpályás versenyen a szlovák Libor Charfreitág súlydobásban 25,03 m-rel győzött, ez az eredmény nem hivatalos Európa-csúcsnak számít.

A pozsonyi Elán sportcsarnokban rendezték a junior országos bajnokságot. A lányoknál a Slávia UK színeiben szereplő, dunaszerdahelyi nevelésű Nyesó Szilvia a magasugrásban második lett, 170 cm-rel. A győzelmet ugyanilyen teljesítménnyel Srnková (Vital) szerezte meg. (sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?