Gálázott a Roma és a Porto, szenvedett a Barca

<p>Méretes zakót kapott a Debrecent és a Slovant búcsúztató Boriszov. Gála helyett sovány egygólos győzelmet aratott a Barcelona, rangadót nyert a Bayern. Folytatódott a BL csoportkörének 1. fordulója.&nbsp;</p>

Edzőként is bemutatkozott a Bajnokok Ligájában Luis Enrique. Irányítása alatt a Barcelona sorban nyeri a meccseket, ám az élvezetes játékkal és a sok góllal adós maradt – pedig bemelegítésként a ciprusi APOEL-nél jobb ellenfelet nem is kívánhatott volna magának a katalán sztárklub.

A meddő mezőnyfölényből az első félidőben egy gólt tudtak kihozni: Messi passzából Piqué talált be a hálóba (28. perc). Sok helyzete a második játékrészben sem volt a hazai csapatnak, igaz, nem a legerősebb felállásban léptek pályára. A csatársorban a tini Munir kapott lehetőséget, a középpályán a Sergi Samper–Sergi Roberto duó mellett a levezető Xavit küldte pályára az edző. A kapuban a német ter Stegen debütált tétmeccsen.

Az F csoport másik meccsén hiába vezetett a Paris SG Cavani találatával, az Ajax a második játékrészben egyenlíteni tudott – nem is akármilyen szabadrúgásgóllal (nézzék meg, érdemes). A két nagy csatájában így egyelőre a Barcelona áll jobban.

Az FC Porto egy óra alatt megsemmisítette a selejtezőkben a Debrecent és a Slovant is búcsúztató BATE Boriszovot. Főként Yacine Brahimi volt elemében, az algériai középpályás mesterhármast ért el.

Az AS Roma sem kegyelmezett ellenfelének – az olasz gárda meglepetésre kiütötte orosz ellenfelét. A hazaiak már fél óra játék után négy góllal vezettek, a szünet után egy öngóllal növelték ötgólosra előnyüket. A Roma csatársorában pályára lépett a 37 éves Francesco Totti is, ám nem ő, hanem Gervinho volt a nyerőember, aki két gólt is lőtt.

Münchenben sokáig nem bírt egymással a német és az angol bajnok. A Bayern München hiába birtokolta többet a labdát, az angolok – néha szerencsével – jól védekeztek, ám a 90. percben Jerome Boateng találatával megszerezték a győzelmet, így fontos három pontot szereztek.

Meglepetésre a G csoport mindkét mérkőzése döntetlent hozott. Az eddig a ligában brillírozó Chelsea otthon nem tudta két vállra fektetni a Bundesligában szenvedő Schalkét. Az angolok Fábregas találatával szereztek vezetést (11. perc), ám Huntelaar a 62. percben egyenlíteni tudott. Meglepetésre pedig otthon tudott tartani egy pontot az újonc szlovén bajnok Maribor. 

Eredmények:

E csoport
AS Roma–CSKA Moszkva 5-1
Bayern München–Manchester City 1-0

F csoport
FC Barcelona–APOEL Nicosia 1-0
Ajax–Paris SG 1-1

G csoport
Chelsea–Schalke 1-1
Maribor–Sporting Lisboa 1-1

H csoport
FC Porto–BATE Boriszov 6-0
Athletic Bilbao–Sahtar Donyeck 0-0

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?