Gáborík a leggyorsabb

Sunrise. Az NHL 53. All Star-gála előestéjén már hagyományosan ügyességi versenyeket rendeztek a hokisoknak.

Sunrise. Az NHL 53. All Star-gála előestéjén már hagyományosan ügyességi versenyeket rendeztek a hokisoknak. A Kelet–Nyugat bemutató mérkőzés legfiatalabb játékosa, Marián Gáborík bizonyult leggyorsabb korcsolyázónak, a távot 13,713 mp alatt tette meg, ezzel hozzájárult a Nyugati Konferencia győzelméhez, a nyugatiak 15:9-re nyertek a Keleti Konferencia ellen. A fiatal játékos 4500 dollárt kapott teljesítményéért.

„Némileg ideges voltam a rajt előtt, hiszen olyan egyéniségekkel kellett megküzdenem, mint Szergej Fjodorov vagy Bill Guerin. Nagyon örülök, hogy nyertem” – mondta Gáborík. A 21 esztendős, egykori trencséni korongozó a mindenkori rekordot nem tudta megdönteni, amelyet 1996 óta Mike Gartner tart 13,386 mp-cel. A keletiek között rajthoz állt Miroslav Šatan is, de mindenkinél a legrosszabb időt érte el (14,949 mp). Gáborík a második szlovák hokis, aki a leggyorsabb korongozónak járó címet elnyerte, előtte kétszer Peter Bondra vitte el a pálmát (1997, 1999).

Korongvezetésben a nyugatiak bizonyultak a legjobbnak. A seregszemlén bemutatkoztak a legerősebb lövésekkel rendelkező hokisok is, ebben a számban már hagyományosan MacInnis bizonyult a legjobbnak, lövése elérte a 158,4 km/óra sebességet. Korábban négy alkalommal volt első. Zdeno Chára, az NHL legmagasabb játékosa a második helyen végzett (156,6 km/ó). Minden idők legerősebb lövését 1993-ban jegyezték, Alov Iafrat nevéhez fűződik (169,3 km/ó). Legpontosabban Jeremi Roenick küldte célba a korongot, Gáborik nem került a legjobbak közé.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?