Futballkrónika: sokkoló hetes Ausztriában

Mi történt a futballvilágban? A hét eseményei, napi lebontásban.
Kedd, március 18.
Magyarország nem jutott ki az U17-es Európa-bajnokságra, miután a selejtezők elit-körének utolsó csoportmeccsén 2–0-ra kikapott a házigazda Hollandiától.
Kiesett a címvédő a skót FA-kupából. A negyeddöntőben: Celtic–Aberdeen 0–1.

Mi történt a futballvilágban? A hét eseményei, napi lebontásban.

Kedd, március 18.

Magyarország nem jutott ki az U17-es Európa-bajnokságra, miután a selejtezők elit-körének utolsó csoportmeccsén 2–0-ra kikapott a házigazda Hollandiától.

Kiesett a címvédő a skót FA-kupából. A negyeddöntőben: Celtic–Aberdeen 0–1.

Karim Benzema duplájával az Olympique Lyon 2–1-re verte a Sochaux-t, s bejutott a Francia Kupa negyeddöntőjébe – az OL 1973 óta nem nyerte meg a kupát.

A Feyenoord bejutott a Holland Kupa döntőjébe, miután 2–0-ra verte a NAC Bredát.

80 708 néző látta a Dortmund 3–0-s győzelmét a második ligás Carl-Zeiss Jena ellen a Német Kupa elődöntőjében. A Borussia ellenfele a fináléban a Bayern München lesz.

Az osztrák örökrangadón: Rapid Wien–Austria Wien 2–0.

Szerda, március 19.

Nyolcgólos thriller a londoni derbin, a Chelsea háromszor vezetett, a végén azonban örülhetett az egy pontnak is. A Premier League pótolt mérkőzésén: Tottenham– Chelsea 4–4.

Cristiano Ronaldo duplájával a Manchester United 2–0-ra verte a Boltont: Ronaldo 33 gólt lőtt tétmeccsen az idei szezonban, s ezzel megdöntötte George Best csúcsát: eddig Best volt a ManUtd legeredményesebb szélsője, az 1967/68-as idényben szerzett 32 találatával.

Az olasz Serie A-ban: AC Milan–Sampdoria 1–2, Lazio–AS Roma 3–2.

Hat hétig nem léphet pályára Ruud Van Nistelrooy, a Real Madrid holland csatára, akinek megműtötték a jobb bokáját. Van Nistelrooy az idei szezonban 12 bajnoki gólt lőtt, s a műtét miatt a Real hátra lévő tíz meccséből hetet ki kell majd hagynia.

Lengyel lapértesülések szerint Robert Acquafresca, a Cagliari olasz futballistája – aki édesanyja révén lengyel származású – meghívót kaphat az Európa-bajnokságra készülő lengyel válogatottba. Acquafresca mérlege az olasz U21-es válogatottban: 7 meccsen 5 gól.

n Óriási meglepetés a Francia Kupában: az ötödosztályú USJDA Carquefou , melynek évi költségvetése 460 ezer euró, kiejtette az Olympique Marseille-t. A nyolcaddöntőben: Carquefou–OM 1–0

Csütörtök, március 20.

Stuart Baxter, a finn válogatott szövetségi kapitánya nem hívta be a válogatottba Sami Hyypiä-t (Liverpool, 34) és Jari Litmanent (Fulham, 37). „Nem játszhatnak örökké” – indokolta döntését a tréner.

Henry és Eto’o is gólt lőtt, mégis kiesett a Barcelona. A Spanyol Király Kupa elődöntőjének visszavágóján: Valencia–Barcelona 3–2, az első mérkőzésen 1–1, továbbjutó a Valencia, amelynek ellenfele a döntőben a Getafe gárdája lesz.

Kővel dobták meg a bírót, ezért 1–0-s állásnál félbeszakadt a bukaresti Rapid–Steaua derbi. Az incidens után Mircea Rednic, a Rapid mestere benyújtotta lemondását, a román futballban uralkodó kaotikus helyzetre hivatkozva.

Az UEFA 5000 font pénzbírsággal büntette a Lyont, mert a Manchester United elleni BL-meccsen a nézők lézeres pontfénnyel vakították Cristiano Ronaldót.

A sérült Petr Čech és Tomáš Rosický is hiányzik a cseh válogatott keretéből a Dánia elleni mérkőzés előtt. Karel Brückner, a csehek szövetségi kapitánya bejelentette: az Európa-bajnokság után távozik a válogatott kispadjáról.

Péntek, március 21.

Gólpasszt adott Gera Zoltán: a West Bromwich 1–1-es döntetlent játszott a Charlton otthonában, a magyar játékos ráadásul a 89. percben a felső lécet találta telibe.

Szombat, március 22.

Az olasz bajnokság rangadóján: Internazionale–Juventus 1–2.

Magyar gólok az angol másodosztályban: Preston–Burnley 2–1, a hazaiak első találatát Priskin Tamás szerezte. Wolves–QPR 3–3, a vendégek első gólját Buzsáky Ákos lőtte.

Megszerezte első 2008-as győzelmét az angol Premier League-ben a Newcastle United: a Szarkák a Fulhamet verték 2–0-ra.

Újabb botrány Argentínában: a Racing Club–Estudiantes mérkőzés 2–1-es vendégvezetésnél félbeszakadt, a Racing drukkerei ugyanis beözönlöttek a pályára. A szurkolók azt sérelmezték, hogy a játékvezető hat perc leforgása alatt csapatuk három játékosát kiállította, egy gólt pedig érvénytelenített.

Vasárnap, március 23.

Két rangadót játszottak a Premier League 31. fordulójában: Manchester Utd–Liverpool 3–0, Chelsea–Arsenal 2–1.

Kikapott a Real Madrid. A spanyol bajnokság 29. fordulójában: Real–Valencia 2–3.

Sokkoló eredmény az osztrák Bundesligában, hazai pályán kapott hét gólt a címvédő Red Bull Salzburg, amely a forduló előtt még listavezető volt. Salzburg–Rapid Wien 0–7.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?