Futballkrónika

<p><strong>Az elmúlt hét legfontosabb eseményei, röviden.</strong></p>

Bundázás miatt őrizetbe vették a bolgár utánpótlás-válogatott kapusát, Daniel Gyaurovot, a gyanú szerint ugyanis a Magyarországon megrendezett U19-es Európa-bajnokság mérkőzéseinek eredményét próbálta manipulálni. Bulgária három vereséggel, rúgott gól nélkül esett ki.

A Ricardo Moniz által irányított 1860 München (Király Gáborral a kapuban) 2–0-ra vezetett a Kaiserslautern ellen, és hetven percen át emberelőnyben játszhatott, végül mégis kikapott 3–2-re. Az 1860 München csapatkapitányi karszalagját egy 18 éves játékos, Julian Weigl viselte – Király már két éve profi szerződéssel rendelkező játékos volt, amikor Weigl megszületett... Pepe Reina (Liverpool) a Bayern Münchenbe igazolt.

A cseh klubfutball alkonya: a Sparta nem jutott be a BL play-off körébe, a Plzeň, a Liberec és a Mladá Boleslav pedig az EL-selejtezőből búcsúzott (győzelem nélkül). Karim Benzema 2019-ig szerződést hosszabbított a Real Madriddal. A Slovan kiejtette a Seriff Tiraszpolt, így már biztos, hogy minimum EL-csoportkört játszik, de ha legyőzi a BATE Boriszovot, akkor BL-főtáblára kerül.

Két meccsen nyolc gólt kapott a Diósgyőr az orosz FK Krasznodartól. Pintér Ádám a görög Levadiakoszhoz igazolt. Napokon belül megkeződik a jegyárusítás a szeptember 7-i Magyarország–Észak-Írország Eb-selejtezőre, a legolcsóbb belépők 2560, a legdrágábbak 8800 forintba kerülnek. Eldőlt, hogy a spanyol Szuperkupa döntőjét (Atlético–Real Madrid) augusztus 19-én és 22-én játsszák.

Sorsoltak az európai kupákban, a Debrecen a svájci Young Boys Bernnel játszik az EL-csoportkörért. Az orosz élvonalban: Zenit Szentpétervár–Torpedo Moszkva 8–1. Zlatan Ibrahimovic (PSG) két gólt lőtt és kihagyott egy 11-est a Reims ellen a francia Ligue 1 nyitányán. Manuel Neuert választották az év játékosává Németországban. A Real Madrid leigazolta a világbajnokságon remeklő Costa Rica-i kapust, Keylor Navast.

Rendbontások övezték a Bastia–Marseille (3–3) francia bajnokit, az utcai harcok során 44 rendőr megsebesült. „Az idény leggyengébb játékával szereztünk egy pontot. Másról most nem beszélnék, mert polgári bíróságra mehetnék” – nyilatkozta Véber György pécsi edző az Újpest elleni, 1–1-es döntetlennel záruló bajnoki után. A DAC 2–1-re kikapott Szenicén. Bajner Bálintot (Ipswich) fáradtság miatt már az első félidőben lecserélték a Fulham elleni bajnokin. Szombaton ünnepelte a 75. születésnapját Garami József.

Az Arsenal nyerte a Community Shieldnek nevezett angol szuperkupát, miután 3–0-ra legyőzte a Manchester Cityt. Az Ajax és a Feyenoord is győzelemmel kezdte a holland ligát. Gulácsi Péter csapata, a Salzburg 8–0-ra legyőzte a Grödiget. Juan Roman Riquelme góllal debütált az Argentinos Juniorsban. Előkészületi mérkőzésen: Liverpool–Borussia Dortmund 4–0, HJK Helsinki–Barcelona 0–6. Király Gábor büntetőt védett, de az 1860 München így is 3–0-ra kikapott hazai pályán az RB Leipzigtől. Vereséggel avatta fel a Ferencváros az új stadionját, a Groupama Arénát: FTC–Chelsea 1–2.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"158601","attributes":{"alt":"","class":"media-image attr__author__SITA/AP","height":"288","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]]

A Barcelona ötéves szerződést kötött az Arsenal csapatkapitányával, Thomas Vermaelennel. A 28 éves belga középhátvéd a Barca hatodik új szerzeménye, Luis Suárez (Liverpool), Jérémy Mathieu (Valencia), Ivan Rakitic (Sevilla), Marc-André ter Stegen (M’gladbach) és Claudio Bravo (Real Sociedad) után.

---

A hét meglepetései

Lille–Metz 0–0 (4,10)Celtic–Legia 0–2 ( 4,50)Reims–PSG 2–2 (4,60)Honvéd–Nyíregyháza 0–1 (5,00)Plzeň–Ploiesti 1–4 (5,25)Din. Zagreb–Aalborg 0–2 (5,50)AIK Stockholm–Asztana 0–3 (5,50)Trnava–Podbrezová 0–1 (5,50)Molde–Zorya 1–2 (6,00)Atromitosz–FK Szarajevo 1–3 (6,50)Lech Poznan–Stjarnan 0–0 (7,00)Heerenveen–Dordrecht 1–2 (7,00)Din. Kijev–Olimp. Donyeck 0–0 (7,00)Monaco–Lorient 1–2 (8,50) ---

A cikk lapunk keddi futballmellékletében, a Focitippben jelent meg.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?