Fülek–Losonc derbi volt 22 év után

Fülek |

<p>Huszonkét év után találkoztak újra bajnoki labdarúgó mérkőzésen a fülekiek és a losonciak.&nbsp;</p>

A közép-szlovákiai III. liga 4. fordulójának rangadóján a házigazda és újonc fülekiek 3:1-re győzték le a járási székhely együttesét.A hazaiak a brazil Lucas Borato góljával szereztek vezetést negyedóra játék után, tíz perccel később Kelemen Gergő egyenlített, ám két perc sem telt el, és Juhász Róbert egy pontrúgás után újra előnyhöz juttatta a fülekieket. A második félidőben Rubint István egy felesleges szabálytalanság után megkapta második sárga lapját, a hazaiak pedig büntetőhöz jutottak, amit Borato be is vágott, így alakult ki a 3:1-es végeredmény. A remek hangulatú meccsen 1200 néző szurkolt, mindkét csapat drukkerei szép számban eljöttek, de ellenségeskedés nem volt, legfeljebb baráti csipkelődés.A huszonkét évvel ezelőtti utolsó bajnokin 4:1-es füleki siker született, a füleki FTC jelenlegi vezetőedzője, Tóth Csaba játékosként szerepelt azon az összecsapáson. „Várva várt élmény volt ez a meccs! – lelkesedett a szakvezető. – Már tavasz óta arra vártunk, hogy összekerüljünk a losonciakkal, így a légiósaink is pontosan tudták, milyen fontos ez a meccs. Gratulálok a losonciaknak is, de mi jobban akartuk a győzelmet.” A fülekieknél a rangadó előtt több sérült is volt, de Leandro és Urbančok is felépült. „Szűkös keretünk maradt, de szerencsére olyan játékosaink vannak, akik egyéni megoldásaikkal bármikor eldöntenek egy találkozót. Lucas Borato, Botoš és Halaj is jó meccset játszott, de a védekezést is meg kell dicsérnem” – tette hozzá Tóth Csaba, a hazaiak edzője. A losonciakat irányító Vízteleki János szerint az első félidőben kiegyenlített volt a játék, és a legrosszabbkor kapták a második gólt. „Ha a szünet után nem kényszerülök a sérült játékosok cseréjére, akkor nem kellett volna feltétlenül így alakulnia a meccsnek. A tizenegyest egy fegyelmezetlenség előzte meg, nem is értem, miért volt erre a szükség” – mérgelődött Vízteleki, aki gratulált az ellenfélnek, és kiemelte, hogy Ligas játékvezető „úgy vezette a meccset, ahogy kell”. A losonci tréner elismerte, az utolsó pillanatban összerakott együttese még nem teljesen kész erre az osztályra, két-három poszton erősödnie kell, hogy stabil középcsapat legyen. Az újonc fülekiek az őszi szezonban a középmezőnyt célozták meg, télen szeretnének erősíteni, mivel az őszi idény előtt nem tudtak az elképzeléseik szerint igazolni.  
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?