Freitag a favorit

Ma az oberstdorfi selejtezővel megkezdődik a síugró Négysánc-verseny 66. kiírása.

Ma az oberstdorfi selejtezővel megkezdődik a síugró Négysánc-verseny 66. kiírása. A lengyel Kamil Stoch a címvédő, de a legnagyobb esélyes most a német Richard Freitag.

Freitag nagyszerű formában versenyez az idényben – az eddigi hét egyéni verseny közül hármat megnyert, Nyizsnij Tagilban, Titisee-Neustadtban és Engelbergben sem volt nála jobb, így a német síugró magabiztosan vezeti az összetett Világkupát. „Mostanában nagy örömet jelent számomra a versenyzés, nagyszerűen érzem magam a sáncokon” – nyilatkozta a 26 éves síugró.

A német síugrók mellett számolni kell a lengyelekkel, a norvégokkal és az osztrákokkal is. A lengyeleknél főleg a címvédő Kamil Stoch és az előző Négysánc-versenyen meglepetésre második Piotr Zyla keverheti meg a kártyákat, az osztrákok pedig Stefan Kraftban bíznak nagyon.

A szlovénoknak és a japánoknak ebben az idényben egyelőre kevésbé megy, de a Négysánc-verseny különleges viadal, ezért Peter Prevc, Noriaki Kaszai és Junsiro Kobajasi is képes lehet jó eredményre.

A Négysánc-verseny hagyományosan Oberstdorfban kezdődik, majd január 1-jén Garmisch-Partenkirchenben folytatódik, január 4-én Innsbruck következik, majd január 6-án Bischofshofenben zárul a viadal. (SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?