František Straka a Slovan új edzője

<p>Pozsony. Jozef Valovič helyét a cseh František Straka veszi át a Slovan labdarúgócsapatának kispadján, Dušan Galis továbbra is bővített jogkörökkel rendelkező tanácsadó lesz.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A Slovan bajnoki címet nyert labdarúgócsapata új edzővel kezdte meg tegnap a következő idényre való felkészülést: az ügyvezető igazgatói posztra kinevezett Jozef Valovič helyét a cseh František Straka vette át az égszínkékek kispadján. „Mérhetetlenül sokra tartom, hogy ajánlatot kaptam a klub tulajdonosától, mert a Slovan egy olyan márkanév, amelyre még a föderális időkből emlékszem, aktív játékos-pályafutásom időszakából. Ennek az egyesületnek mindig a legnagyobb céljai vannak – nyilatkozta Straka, aki szakmai stábjában számíthat a bővített jogkörökkel rendelkező tanácsadóra, Dušan Galisra is. – Ő egy óriási egyéniség. Mindenképpen kapcsolatban akarok lenni vele, mert ő egy karizmatikus ember, igazi slovanista. Jó együttműködésre számítok vele.”

Az 56 éves Straka számos csapatnál edzősködött korábban, hazáján kívül (pl. Sparta Praha, Plzeň, České Budějovice) megfordult Németországban (Wuppertaler), Ausztriában (Innsbruck), Lengyelországban (Arka Gdynia) vagy Görögországban (OFI Kréta) is. Szlovákiában a rózsahegyieket irányította a 2009/2010-es idényben, legutóbb pedig a Příbramnál dolgozott.

A pozsonyiakkal egyelőre csak szóban egyezett meg, a várhatóan kétéves szerződését a napokban fogja aláírni. „Mindig figyeltem a Slovant, jól ismerem a szlovák labdarúgást és a bajnokságot is. Az öltözőben minden rendben, a csapat magas nívót képvisel. Remélem, a húzóembereink egészségesek lesznek. Elsősorban az európai kupákban akarunk sikeresek lenni, ez a fő célunk. Közös erővel ismét előbbre juthatunk egy lépéssel” – jelentette ki Straka. Az első három napot a játékosokkal való ismerkedésre szánja a szakember, de a jövő heti szenci edzőtáborban már teljes erőbedobással megkezdik az alapozást. „Több olyan labdarúgónk van, akinek komoly futballmúltja van, érthető okokból rájuk akarok építeni” – tette hozzá Straka.

Emellett a klubvezetés azért dolgozik a keret megerősítésén. „A jabloneci Tomáš Jablonský esetében már aláírtuk a szerződést, és csak az orvosi vizsgálatok vannak hátra. Richard Lásikról továbbra is tárgyalunk a Bresciával, de ők olasz, mi pedig szlovák árakban gondolkodunk, így nehéz lesz megegyeznünk, de maga a játékos szeretné nálunk folytatni. A cottbusi Erik Jendrišekkel is kapcsolatban vagyunk, de ő külföldi ajánlatokra is vár” – számolt be az erősítésekről Petr Kašpar, a Slovan klubigazgatója. (SITA, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?