Fradi-ügy: jogi trükközés

Bebizonyosodni látszik: a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége hibázott akkor, amikor súlyos büntetést szabott ki a Ferencvárosra. Az MLSZ elnökségi tagokat arról faggattuk, miként értékelik munkájukat, hozzáértésüket, s szerintük nem kellene-e lemondaniuk. Az érintettek szerint a futballszerv jogi bizottságát terheli inkább felelősség, és úgy vélik, korántsem bizonyosodott be, hogy törvénybe ütköző büntetést szabtak volna ki a Ferencvárosra.

Listavezető lehet a Ferencváros, amennyiben visszakapja a büntetésként levont hat pontotftc.hu-felvételA tagok alaki hibákról beszélnek, azonban pontosítani kell: az ügyészség hatásköri törvénysértést állapított meg. A szövetség elnöke, Bozóky Imre úgy nyilatkozott: nem örül a döntésnek, ám tudomásul veszik, hogy új eljárást kell kezdeni.

Puhl Sándor (alelnök): Svájcban tartózkodom, a hétfői események részleteiről nincs tudomásom, ezért nem kívánom kommentálni az ügyészségi döntést.

Lázár Lajos: Mindenben jól jártunk el, hiszen egyáltalán nem arról van szó, hogy az MLSZ elnöksége törvénybe ütközőleg határozott volna. Legfeljebb alaki hibákról beszélhetünk! Elvégre olyan büntetési tételekről van szó, amelyek az MLSZ fegyelmi szabályzatában benne vannak. Ha valaki bebizonyítja nekem: nincs benne például, hogy egy klubot nem lehet ötvenmilliós bírsággal sújtani, lemondok. Szeiler Józsefnek, az FTC Rt. vezérigazgatójának kellene bocsánatot kérnie, amiért az ocsmány csőcselék a történelem borzalmait -viselkedett a meccs után. Mindenképpen meg kell büntetni a tetteseket és a felelősöket.

Balázs András: Az MLL-nél többször hoztak rossz döntést, az MLSZ-nél pedig sürgősnek ítélték az ügy lezárását. Immár azt gondolom, higgadtabbak lehettünk volna. Mérlegelem a felelősségemet, és megfontolom, mit teszek!

Makray Balázs: A teljes indoklás kézhezvételéig nem mondok semmit.

Izsó Ignác: A jogi bizottság első embereként mondom: az ügyész kijelent valamit, a másik fél úgyszintén. Ilyenkor szokta a bíróság eldönteni, melyik oldalon van az igazság... Még korántsem biztos tehát, hogy az MLSZ-elnöksége törvénybe ütközően járt el.

Fa Sándor: Az MLSZ jogi bizottságának javaslata alapján jártunk el, így aztán nyugodtan fogadtuk el a büntetésre vonatkozó előterjesztést. El kell gondolkodni azon, hogyan történhetett meg, hogy az MLSZ jogi bizottságának tagjai törvénybe ütköző javaslatot tettek elénk, és az sem mellékes, hogy az MLSZ-elnökségében vannak jogászok...

Mezey György: Nem kívánok kommentálni addig, amíg nem tanulmányozom az ügy hátterét.

Hogyan látják a kérdést a játékosok?

Dombi Tibor (DVSC-MegaForce): Abba nem szívesen mennék bele, hogy jogilag helytálló-e a büntetés, vagy sem... Maradjunk annyiban, hogy én nem örülnék a döntés megváltoztatásának, mert akkor a Fradi megelőzne bennünket.

Szanyó Károly (Újpest): Ha már levonták azt a hat pontot, akkor ki kellene tartani az ítélet mellett. A német bajnokságban a Kaiserslautern mínuszpontokkal kezdte a bajnokságot, de szó sincs arról, hogy meg akarnák változtatni a döntést.

Hercegfalvi Zoltán (Videoton): Nem mondom azt, hogy örülnék a pontok visszaadásának, azonban nem a Ferencváros játékosai tehetnek a botrányról, így nem őket kellene büntetni. Tiszta küzdelemben dőljön el a bajnoki cím sorsa.

Illés Béla (MTK): Ne a futballisták szenvedjenek a szurkolóik miatt, ezért eddig sem tartottam igazságosnak a pontlevonást. Más kérdés, ha a Fradi visszakapja a hat pontot, akkor hátrébb csúszunk a tabellán.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?