Fordult a kocka

Somorja/Pozsony. Az Istrobanka vendégeként fejezi be idei bajnoki szereplését a női I. kosárlabdaligában a somorjai BK. Ma 18 órakor a 10. forduló fővárosi összecsapásán Pokstaller Beáta nélkül állnak ki a csallóköziek.

Somorja/Pozsony. Az Istrobanka vendégeként fejezi be idei bajnoki szereplését a női I. kosárlabdaligában a somorjai BK. Ma 18 órakor a 10. forduló fővárosi összecsapásán Pokstaller Beáta nélkül állnak ki a csallóköziek. Azért kénytelenek nélkülözni egyik legjobbjukat, aki őszszel a Istrobankából tért haza, mert a két klub úgy egyezett meg, hogy az egymás elleni mérkőzéseken nem szerepelhet. Peter Kováčik edző tehát pótmegoldáson töri a fejét: „Bea hiányzása jelentős hátrány számunkra. Gyorsan beépült a csapatba, hasznos játékos, ezért nem lesz egyszerű helyettesíni. Mint korábban kilencszer, ezúttal is győzelemre vágyunk. Ha sikerülne, nagyon értékes lenne. Legalább olyan, mint a kassai DTM idegenbeli legyőzése (69:65) volt.”

Előtte (UMB–BK 60:52) és utána (BK–Slovan 46:64) azonban két vereséget szenvedett a somorjai együttes, amelyben fokozatosan fordult a kocka, és napjainkban már túlsúlyban vannak a város- és környékbeliek, hisz mindössze Ingrová máshonnan bejáró. „Kicsit segített a lányoknak a Eb-selejtezők alatti bajnoki szünet. Justin Sedlák irányításával dolgoztak, s az utóbbi három mérkőzés összmérlege már javulásról árulkodik. Ennek ugyan ellentmond a Slovan elleni találkozó második fele, de 25 percen át a fővárosiak ellen is egyenlő csatát vívott fiatal együttesem. Az idő a javunkra dolgozik, úgy érzem, jó befektetés a junior korúakat is beépíteni a csapatba.”

Jelenleg 11 kosaras áll Kováčik edző rendelkezésére. Régi-új arcok az Ausztráliából visszatért Tátošová, aki kezdi visszanyerni egykori formáját, s a Slovan ellen az egyik legjobb hazai játékos volt a pályán, valamint Riecka, akit korábban lánykori nevén Kuckováként ismertek a sportág kedvelői. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?