Folytatódik a kísérletezés

Szlovákia jégkorongválogatottja a harmadik helyet szerezte meg a Hannoverben rendezett 15. Német-kupa nemzetközi tornán, s ezért 10 ezer eurót kapott a rendezőktől. František Hossa vezetőedzővel közvetlenül a hazaérkezést követően beszélgettünk.
Védencei ötvenszázalékos teljesítményt nyújtottak.

Szlovákia jégkorongválogatottja a harmadik helyet szerezte meg a Hannoverben rendezett 15. Német-kupa nemzetközi tornán, s ezért 10 ezer eurót kapott a rendezőktől. František Hossa vezetőedzővel közvetlenül a hazaérkezést követően beszélgettünk.

Védencei ötvenszázalékos teljesítményt nyújtottak. Elégedett-e ezzel, vagy többet várt?

Nem vagyok csalódott, mert a dobogóra vártam a fiúkat, és ezt teljesítették is. Négy nap alatt négy nehéz meccset játszottunk, tehát pihenő nélkül, ami azért nem kis dolog. Ha az amerikaiak elleni sorsdöntő találkozó előtt lett volna egy szünnap, akkor egészen biztos, megszorítjuk a címvédőt.

De nemcsak a zárómérkőzésen gyengélkedett a csapat, hanem a svájciak elleni nyitányon is, s ekkor még nyoma sem volt a fáradtságnak.

Durva egyéni hibák miatt kaptunk ki, pedig minden olyan ígéretesen kezdődött, ugyanis mi szereztünk vezetést. Aztán váratlanul összeroppantunk. De ne feledjük, ez a gárda a svájciak ellen játszott először ilyen összetételben.

Ezek után nem tartott a kanadaiak elleni meccstől?

Egy ilyen alakulófélben lévő együttessel bármi megeshet, még az is, hogy sorozatban szenvedi el a vereségeket. Szerencsére nem így történt, javuló játékkal sikerült legyőznünk az esélyesebbnek tartott juharleveleseket. Ennek a sikernek duplán örültünk, hiszen végre megszakadt a tíz mérkőzésen át tartó nyeretlenségi sorozatunk. Amikor a prágai vb-negyeddöntőben legyőztük a svájciakat, nem gondoltam volna, hogy fél évet kell várni a következő sikerre. A németek ellen is jól hokizott a válogatott, az utolsó harmadban ellenállhatatlan volt, s fölényesen nyert. Vasárnap aztán a tornagyőzelemért mérkőzhetett... Én azt egyértelmű sikerként könyvelem el, hogy a rosszul rajtoló együttes végig versenyben volt az elsőségért. Sajnos vasárnap nem jött ki a lépés. A fáradtságon kívül érezhető volt még az összeszokottság hiánya. Érdekesség, hogy az amerikaiak mind a négy góljukat emberelőnyből ütötték. Kezdettől fogva az volt az érzésem, hogy túl szigorú volt velünk szemben a német játékvezető. Ez nem jelenti azt, hogy az ő számlájára írom a 4:0-ás vereséget.

Szinte biztos, hogy a válogatott ebben az összetételben már egyszer sem lép jégre. A decemberi, pöstyéni Loto-kupán kiknek szavaz majd bizalmat?

A hazai környezetben már több tapasztalt játékos szerepel, természetesen megint lesznek a csapatban újoncok. Tehát folytatódik majd a kísérletezés. A világbajnoki felkészülés utolsó szakaszáig a bővebb keret valamennyi tagját ki szeretném próbálni, hogy a legjobbakat nevezhessem a vb-re. Elvégre ott kell csúcsformában hokiznunk.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?