Folytatódik a harc az I. ligás röplabdás aranyéremért

A VK Spartak UJS Komárno egyetemi I.

A VK Spartak UJS Komárno egyetemi I. ligás férfi-röplab-dacsapata a bajnokság kezdetétől ádáz küzdelmet vív a bajnoki címre esélyes zsolnai csapattal az első hely megszerzéséért, ami az extraligába jutásra kiírt osztályozón való részvételt ér.

Pillanatnyilag a zsolnaiak birtokolják az első helyet, de két meccsel többet játszottak a vetélytársaknál, a komáromiak szorosan követik őket 78 ponttal (32 mérkőzésből 26 győzelem, 6 vereség), s az érmekért versenyben vannak még a vágújhelyiek is 76 ponttal.

A hétvégén, a 18. kettős fordulóban a Duna-partiak a középmezőnyben tanyázó COP Volley Trenčín B csapatát fogadták, amelyet nagy csatákban kétszer 3:1-re győztek le jó játékkal. Robin Pělucha védencei ezzel visszaszerezték az egy fordulóra elvesztett második helyüket.

Az első meccsen a trencséniek már az első játszmában jelezték, hogy nem lesz könnyű dolguk a hazaiaknak, mert minden játékelemben átlagon felüli teljesítményt mutattak a lelkesedéssel játszó fiatalok. Különösen az adogatásaik lepték meg a komáromiakat, játékosaik nagyobbik fele támadó szervát alkalmazott. A 3:1-re végződött találkozón (25:22, 25:12, 20:25, 25:23) egy kivételével minden játszma a lehető legszorosabb volt. Felváltva vezettek a csapatok 1-3 ponttal a szettekben, igazán elhúzni azonban egyik sem tudott. A játékrészekben a komáromiak nagyobb tapasztalata, koncentráltsága és játékérzéke döntött a játszmák fináléjában.

A második mérkőzésen végig folytatódott a fej fej melletti izgalmas játék. Mindkét csapat az utolsó erejéig harcolt minden labdáért, ami a röplabdarajongóknak élvezetes játékot, olykor szép megoldásokat eredményezett. A vendégek szervái néha gondot okoztak a komáromi térfélen, a hazaiak játéka viszont színesebb volt, néha ravasz is, de pontot érő megoldásokkal. Legponterősebb játékosuk Habán Máté volt, aki helyezett, olykor erős szerváival megzavarta a vendégek szervafogadását, s támadásait is nehezen vagy egyáltalán nem tudták hárítani a trencséniek. A második meccs eredménye (3:1 – 25:22, 24:26, 25:22, 25:23) is tükrözi a játék képét, de annyit azért hozzá kell tenni, hogy a Duna-partiaknak meg kellett dolgozniuk a győzelemért mindkét meccsen. Ennek egyik oka, hogy a trencséni tehetséges fiatalok alkotják a szlovák U17-es válogatott gerincét, akik szinte állandó intenzív edzésben vannak. A végén a köszönő tapsot mindkét csapat megérdemelte.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?